ugrás a tartalomhoz

növekedő array

konoko · 2013. Ápr. 22. (H), 09.27
Sziasztok.

Lehet hogy egy olyan problémával fordulok hozzátok amit nagyon egyszerű de valahogy nem jövök rá hogy kellene. :( Adott egy űrlat 4 mezővel(adattal) amit Post-al küldök át. Azt szeretném valahogy elérni hogy hogy az adatokat elmentse egy két dimenziós tömbben ahol ugye a sorok az adott 4 adatot tárolják és véletlenszerűen tudjon növekedni a sorok száma (max 5-10 sor lesz). Az a baj hogy az elsőt mindig megjegyzi, ki is írja rendesen de mindig felülírja. Lehet valaki csípőből vágja hogy is kellene megoldani de sajna az nem én vagyok. :)

Előre is köszönöm a segítséget.

Konoko
 $worksheet[] = array($_POST['pc_user'], $_POST['error'], $_POST['rdy'], $_POST['status']);
		 foreach ($worksheet as &$value) {
				foreach ($value as &$value2) {
				echo '<div>'.$value2.'</div>';
					}
				}
 
1

A PHP úgy működik, hogy

pp · 2013. Ápr. 22. (H), 09.44
A PHP úgy működik, hogy amikor jön egy kérés, akkor elindul a PHP értelmező, kiszolgálja a kérést, majd befejezi a futást. Tehát mindig egy üres tömbbe töltögeted az adatokat.

Javaslom ismerkedj meg a session kezeléssel.

pp
2

Elmenti

Poetro · 2013. Ápr. 22. (H), 09.47
Az adatokat a fenti kód elmenti a tömbbe. Nem teljesen egyértelmű, hogy te mit értesz elmentés alatt. Ha a következő oldalbetöltődés esetén is el szeretnéd ezeket érni, akkor problémába kerülsz, ugyanis a HTTP állapotmentes. Ezt el lehet kerülni például munkamenet, fájlok, adatbázis használatával. Azaz az adatokat lemented az említettek valamelyikébe, majd a PHP meghívása esetén onnan újra betöltöd.
3

Cikkek

Hidvégi Gábor · 2013. Ápr. 22. (H), 10.37
4

terv

konoko · 2013. Ápr. 22. (H), 11.06
Igen file-ba lesz majd elmentve. A terv az volt, hogy egy adott tömbhöz mindig hozzácsapom az adatokat (sorokat) és ha végeztem akkor elmentem egy file-ba. De ezek szerint ez akkor úgy nem fog működni ahogy elképzeltem. Illetve $SESSION-ös megoldás az még szóba jöhet?

Konoko
5

Fog

Poetro · 2013. Ápr. 22. (H), 11.11
A terv az volt, hogy egy adott tömbhöz mindig hozzácsapom az adatokat (sorokat) és ha végeztem akkor elmentem egy file-ba.

De, így kell csinálni. Mindig el kell menteni egy fájlba a tömbödet, majd onnan újból beolvasni. Mondjuk fájlba írni, és onnan olvasni azért nem annyira egyszerű, mint amilyennek látszik, főleg ha van lehetőség konkurenciára.
6

Leginkább

Pepita · 2013. Ápr. 23. (K), 11.37
Illetve $SESSION-ös megoldás az még szóba jöhet?

Leginkább ez jöhet szóba, végén fájba / adatbázisba mentéssel. Ahogy Poetro is írta: fájlba mentéskor is lehet probléma a felülírás.