ugrás a tartalomhoz

Összefűzés gond

Terra · 2013. Már. 11. (H), 08.19
Sziasztok nekem lenne egy olyan gondom , hogy egy weboldalt csináltam joomla rendszer alapút. és egy fórumot Invision Power Board 3.3.4-es alapút van hozzájuk 2 adatbázis.

1. Jooma
2. Forum.

És azt szeretném , hogy ha a joomlára regisztrálok akkor ne keljen a fórumra is külön regelni , hanem egybe legyen.

A Joomla adatbázisban a regisztrációkat a Users tábla tárolja a Forum adatbázisban pedig a members tábla tárolja , hogyan lehetne megoldani?
Lehet hülyén fogalmaztam meg ezt az egészet ezért itt van 3 kép.

Kép 1
Kép 2
Kép 3

Jah ha lehet pls részletes leírást mert nem igazán értek ehez.
A válaszokat köszi előre is.
 
1

nagyon nehéz

Poetro · 2013. Már. 11. (H), 09.10
Mivel a fórumod és a Joomla különbözően tárolja a felhasználókat, és a jelszavakát, ezért igen nehéz lesz a kettőt egyesíteni. Valószínűleg mindkettőt módosítani kellene ahhoz, hogy együtt tudjanak működni, de mindenesetre meg kell ismerni, hogyan tárolják, és módosítják ezeket az adatokat.
Miért nem használsz inkább egy Joomlaba építhető fórum modult, és akkor sok szenvedéstől és kódolástól kímélnéd meg magad?

Ráadásul ezzel még nem oldottad meg, hogy csak az egyikbe kelljen bejelentkezni. Ugyanis, ha bejelentkezel a Joomlaba, azzal még nem leszel bejelentkezve az IPB-be, oda Is külön be kell jelentkezni.
2

Re:

Terra · 2013. Már. 11. (H), 11.02
Igazad lehet de nem kell a egybe login csak a egybe reg.
Azon kívül azért nem akaok joomlára forum modult mert az fos. A legjobb Fórum motorok között van az ipb nekem a kedvencem , mert szép , gyors , megbízható és még sorolhatnám. de most a kérdésem az lenne , ha ezért fizetnék informatikusnak vagy programozónak akkor kb menyiért csinálná meg nekem?
3

Attól függ

Poetro · 2013. Már. 11. (H), 12.25
Az attól függ, mennyire ért az IBP-hez és a Joomla-hoz, mennyi az óradíja, és mennyi idő alatt hajlandó megcsinálni. Szóval 5-50e között valahol.