ugrás a tartalomhoz

Blogmotor

Minibig15 · 2012. Dec. 29. (Szo), 11.48
Sziasztok!

Itt volna ez a videó : http://www.youtube.com/watch?v=5rfT6xJN0vo , csak nem látom mit irkál a szövegszerkesztőbe. Azt kérném tőletek aki már jártas a blogmotor készítésben egy ilyet nem írna nekem? Nagyon megköszönném!

Itt egy kép a MYSQL-ről: http://kepfeltoltes.hu/121229/MYSQL_www.kepfeltoltes.hu_.png

Előre is köszönöm!

Üdv.: Minibig15
 
1

flame....

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Dec. 29. (Szo), 12.19
Kérdések:
1. Mennyit fizetsz? Úgy saccolom, egy ilyen szoftver, ha megíratod, néhány százezerből kijönne. Ingyenesekkel meg tele a net.
2. Esetleg a videót akartad reklámozni?
3. Hogy vagy képes egy blogot használni, ha az sem megy, hogy átállítsd a youtube lejátszót HD felbontásra és full screenre?
2

1. Hát semennyit. Az

Minibig15 · 2012. Dec. 29. (Szo), 12.30
1. Hát semennyit. Az ingyenest meg nem tudom használni, próbáltam a wordpresset, de nem nagyon értettem.
2. Nem a videót akartam reklámozni.
3. Átállítottam HD-ra meg fullscreenre de még akkor se volt az igazi.

Miért jönne ki néhány százezerből? Ami a videóban van nincs több 30 sornál, nem azt kértem hogy egy profit csináljon egy illető, hanem egy nagyon alapot, és szerintem vannak olyan emberek akik ezt meg is teszik.
3

A többiektől elnézést kérek,

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Dec. 29. (Szo), 12.54
A többiektől elnézést kérek, kicsit morcos hangulatban ébredtem, de...

1. Nem az elméleti kommunizmusban élünk, miért gondolod, hogy valaki ingyen fog neked programot írni? Blogmotor nem harminc sor. Amit te láthattál, az max. egy olyan kezdemény, amit egy programozást tanuló egyén, a tanuláshoz felhasználhat. Ennek viszont pont az lenne a lényege, hogy _TANULJ_, nem az, hogy valaki megírja helyetted.

3. Akkor vagy sürgősen menj szemorvoshoz vagy keress valakit, aki egy normálisan működő gépet összerak neked, mert a video 720px-es ("HD") felbontásban tökéletesen olvasható szövegeket produkál. Na jó, nem telefonon vagy egy 7"-os tableten kell nézni, mert ott lehet, hogy tényleg olvashatatlan. (nekem már nagyon rossz a szemem, mégis el tudtam olvasni)
4

Neki nem szemorvos kell,

hunkris · 2012. Dec. 29. (Szo), 14.44
Neki nem szemorvos kell, hanem agysebész.
Mégis milyen alapon gondolja, hogy ha a wordpress nem megy neki (ami utal a komplett életképtelenégre), meg tudná kóddal csinálni?
Főleg, ha még programozni sem tud?
8

A szövegéből ítélve egy 12-14

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Dec. 29. (Szo), 15.21
A szövegéből ítélve egy 12-14 éves gyerek lehet a kérdező (vagy egy unatkozó troll - ez utóbbi esetben tényleg agyátültetés lenne a javasolt terápia ;-) )

Van egyébként logika abban, amit ír: mert a wordpress engem is kifektetett, hogy öt perc alatt nem tudtam működőképessé tenni (vagy az a joomla volt? lehet, hogy keverem), egy primitív, külön kérésre készített blog meg lehetne használhatóbb, na de akkor is...
9

Mit nem tudtál öt perc alatt

hunkris · 2012. Dec. 29. (Szo), 18.25
Mit nem tudtál öt perc alatt működőképessé tenni?

Én használom, és szeretem is a wordpresst, és sokszor írok rá sablonokat (könnyű esti kikapcsolódás :D).
10

Már nem emlékszem, úgy két

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Dec. 29. (Szo), 18.26
Már nem emlékszem, úgy két éve próbáltam a saját gépemre felrakni valamelyiket (szerintem a wordpresst) és valahogy nem akart úgy összeállni, ahogy én elképzeltem, nem volt létszükséglet, kidobtam.
14

Igen 13 éves vagyok :) De

Minibig15 · 2012. Dec. 31. (H), 12.27
Igen 13 éves vagyok :) De sikerült megoldani a blogot :) MEGÍRTAM ! Már csak fel kell tölteni de hibát ír úgy hogy még azon dolgozom, de ha kész linkelem milyen lett :)
15

Akkor mégis sikerült

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Dec. 31. (H), 14.05
Akkor mégis sikerült elolvasni? :-)

Egyébként nem tudom, mi a célod az egésszel.
Ha csak blogot akarsz, akkor tényleg inkább valamelyik blog szolgáltatónál vezess ilyesmit!
Ha programozni, akkor némi angol tudás, utána PHP tutorialok bogarászása, mysql tutorial, első programocskák megírása, (legalább alapfokú) biztonsági ismeretek megszerzése és csak utána kezdj olyasmit írni, ami már publikálható!
Így ugyanis esélyes, hogy valami spammer banda teleszórja reklámokkal, ami ellen védekezni sem fogsz tudni.
16

Egy kicsit kevésbé

Joó Ádám · 2013. Jan. 1. (K), 19.10
Egy kicsit kevésbé arrogánsan.
5

Közvetlenül?

csla · 2012. Dec. 29. (Szo), 14.46
A videó leírásában ott a készítők/feltöltők weblapjának címe. Miért nem veszed fel velük a kapcsolatot? Talán megkaphatod tőlük szöveges formában az anyagot, ha elmondod, hogy nem tudod elolvasni a videón látható szövegeket...
6

Problema

janoszen · 2012. Dec. 29. (Szo), 14.54
A videoban leirtakkal az a problema, hogy ez pusztan egyetlen egy dolgot tud: kiolvasni az adatbazisbol es azt kiirni a weblapra. Nekem viszont nagy a gyanum, hogy ennyi neked nem lesz eleg, igy ha valaki meg is irja neked a kodot, akkor elobb-utobb beallitanal, hogy meg ez is kellene meg az is.

A masik bajom, es ez a nagyobbik, hogy a video nagyon rossz hozzaallast tanit, ugyanis a mukodest illik elszeparalni a megjelenestol.

Javaslatom neked: ha csak annyi a lenyeg, hogy legyen egy blogod, akkor latogasd meg a blog.hu-t, a freeblogot vagy az egyeb hasonszoru dolgokat, ott ingyen es bermentve lehet blogod akar egy sor kodolas nelkul is. Ha meg akarsz tanulni programozni, akkor pedig nem itt kellene kezdeni, hanem hogy osszeraksz egy egyszeru HTML oldalt.
7

Eszerint te végignézted...

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Dec. 29. (Szo), 15.17
Eszerint te végignézted... :-)

offtopic: routinggal annyira teli lett a tököm, hogy legyalultam az egészet a gépemről... Hogy képtelen vagyok működőképessé tenni, az még OK. De hogy hasonló problémára még csak utalást sem találok a neten... Az már durván a lelkembe gázolt. :-(
(poén, hogy openvpn-nel sem tudtam elérni a "belső" hálót, de az már lehetett konfigurációs gond is)
11

Nem reklámot akarok, de

Karvaly84 · 2012. Dec. 30. (V), 00.05
Nem reklámot akarok, de blog.hu, postr.hu és még írhatnám jövő decemberig :D

Amúgy a 100 ezret vagy mennyit én soknak tartok ,még egy tiszta PHP/SQL kombóért is akár milyen zseni írja, egy alap szutyok jól működő cuccot egy nap alatt össze lehet dobni annak akinek logikus az észjárása sztem. Vagy a 10 ezres órabér az az alap ebben a szakmában?

ui.: most jutott eszembe valami video portálon egy krapek pár éve pont egy alap blogot rakott össze zend-ben, egy 30 perces videón és abba user kezeléstől kezdve hozzászólás modulig az alap dolgok benne is voltak. Megnem mondom mi a cime és az elkövető de nem a youtube-on volt azt tudom.
12

való világ

szabo.b.gabor · 2012. Dec. 30. (V), 00.14
nem nagyarcságból, meg szerencsére fél lábbal kifelé vagyok ebből a dologból, de 100ezer az kb "minimálár" bármire is, már ha nem feketén csinálod, akkor kicsit árnyaltabb a helyzet, de nem sokkal.

Ha nem magadnak csinálod, akkor nincs az az Isten, hogy kész legyél egy hétnél hamarabb, 400 / hó pedig elég sovány bevétel (az még nem a tied, az a cégé).

maradjunk annyiban, hogy a 100ezer egyáltalán nem sok.
13

100 ezerből kijön egy Asus HD

hunkris · 2012. Dec. 30. (V), 01.52
100 ezerből kijön egy Asus HD 7950 DC2T, és még marad 20 ezer kajára is :D.
17

Vessetek a mókusok elé!

mz82 · 2013. Jan. 1. (K), 23.16
A kérdéshez nem is szólnék hozzá, mert így, ebben a formában teljesen abszurdnak gondolom. Viszont a hivatkozott videón teljesen kiakadtam! Ez kinek készült, mi a célja és ezt így hogy?

Blogmotor készítés 19 perc alatt videótutoriálban onnan kezdve, hogy: "...az első feladatunk az lesz, hogy felveszünk egy html keretet..."

Holnap webshop fejlesztéssel folytatjuk???

A szerző ezt vajon komolyan gondolta? És aki ez alapján belevág, az is? Ha reklámnak szánták, akkor annyit elértek, hogy a nevüket egy életre megjegyzem és nagy ívben kerülöm őket!
18

Tényleg azt akarjátok, hogy

eddig bírtam szó nélkül · 2013. Jan. 1. (K), 23.28
Tényleg azt akarjátok, hogy én is megnézzem? ;-))
Az eddig olvasottak alapján ezt a videót pár iskolás srác dobta össze úgy, ahogy ők képzelik egy nagyon egyszerű blog felépítését.
Ha jóindulatú akarok lenni (így látatlanban), nem a tervezés menetét akarják bemutatni, csak egy kezdőlökést adni a téma iránt érdeklődő tudatlanoknak, hogy valahogy így működik belülről egy ilyen ketyere.

Suliban is, tanfolyamokon is tanítottak úgy, hogy "na, most megtanulunk valamit azért, hogy később legyen mire hivatkozni, hogy ezt sürgősen felejtsétek el!" :-)

Egyébként ajánlom meghallgatni 1:10-1:20 közötti mondatot!
19

Ezt a videót egy

mz82 · 2013. Jan. 1. (K), 23.40
Ezt a videót egy tárhelyszolgáltató cég készítette és nem, nem viccnek szánták. Oktatnak. Ezt! Alig várom a kitanított megrendelőket!
20

Meg sem fordult a fejemben

eddig bírtam szó nélkül · 2013. Jan. 1. (K), 23.47
Meg sem fordult a fejemben (komolyan legalábbis), hogy viccnek szánták volna.
Inkább az, hogy épp a topiknyitó (nem)tudásával rendelkezőknek akartak valami olyan alapot adni, amivel el tud indulni. Érdemes(?) megnézni néhány PHP könyvet! Ha úgy vesszük, hajmeresztő marhaságokat mutogatnak némelyikben. Valahogy el kell kezdeni, hogy lássa a delikvens: jééé, ez működik és még azt is látom, hogy hogyan!
Ha ez megvan, megjött a kedve a tanuláshoz, akkor úgy is beleássa magát a témába. Ha meg nem... hát az már az ő baja.
Ezért is emlegettem azt az 1:10-nél hallható mondatot, miszerint ez kezdőknek szól, a könnyebb érthetőség kedvéért olyan, amilyen.
Más téma, hogy így már emlékszem a cégre és arra is, hogy a homepage-üktől kicsit rosszul voltam, amikor először megláttam (hogy mi bajom volt vele, azt már nem tudom, csak a nevük maradt meg egy mínuszjellel)