ugrás a tartalomhoz

Oldal megjelenítés csak teljes betöltődés után?

Anonymous · 2006. Jan. 14. (Szo), 11.35
Segítenétek? Hogy tudnám azt megcsinálni, hogy csak azután engedje a felhaználót böngészni az odlalon, miután az teljesen letöltődött, ezzel azt szeretném elérni, hogy lassú nettel rendelkezők is lássák a képeket, meücsíkot, stb, és ne kattintsonak rögtön másik menüpontra még a teljes letöltődés előtt. Megoldható?
 
1

Miért?

janoszen · 2006. Jan. 14. (Szo), 12.48
Kedves Anonymous, aki csak a nevedet sem hagytad meg. :)

A kérdésedre természetesen létezik megoldás, de előbb engedd meg, hogy felhívjam a figyelmedet néhány dologra ezzel kapcsolatban. Feltételezem, hogy nem gondoltad végig rendesen, mit is szeretnél.

1) Ha ezt megteszed, a felhasználótól elveszed azt a lehetőséget, hogy kedve szerint kattintson.

2) Lusta vagy optimalizálni az oldaladat? Én 56k-s modemmel netezem és meg kell mondjam, semmi bajom az oldalakkal. Mármint azokkal, amelyek nem gondolják úgy, hogy tömörítetlen BMP fájlokat akarnak használni csak azért, hogy el ne csússzon 1-2 pixel színe a JPG vagy PNG tömörítésnek köszönhetően.

3) Ha tényleg akkora grafikus művész vagy és nem a tartalom, sokkal inkább a képek a lényeg az oldaladon (ezt is lehet csinálni), akkor javaslom, hogy erre inkább hívd fel a felhasználó figyelmét a belépésnél.

4) Ha mégis a tartalom a lényeg, akkor szerintem, állj neki optimalizálni. Én teljesen képek nélkül is csináltam nagyon jó oldalakat. De ha megnézed a Weblabort, itt is alig van kép, mégis párját ritkítja a kinézetben is.

5) Had meséljek valamit a felhasználókról. Ha rá akarod kényszeríteni, hogy várjanak, akkor nagyon, nagyon rosszul ismered őket. Ugyanis, ha túl sokáig tart az oldal betöltése, akkor egyszerűen megnyomják azt a csinos kis feliratot az oldal tetején, amelynek felirata: STOP.

6) A felhasználó lehet, hogy szeretné elkezdeni olvasni a tartalmakat, miközben a képek töltődnek le.

Na, a kérdésedre a tárgyilagos válasz:

Definiálsz egy keret DIVet, amelyet eleinte elrejtesz, majd JavaScript-tel az onload eventtel megjeleníted.

Viszont inkább mondd meg az oldalad címét és segítünk optimalizálni.
2

Igaza van

mefi · 2006. Jan. 14. (Szo), 13.00
Teljesen igazad van.

Fölösleges elrejteni egy oldalt, mert ezzel pont, hogy a lassú netesekkel szúrsz ki. Gondolj bele, hogy rámegy valaki az oldaladra, és csak vár, vár és vár. Nem történik semmi. Én ilyen esetben egy laza bezár gombbal orvosolom a problémát. A helyedben én nem dugdosnék semmit. A képeket meg tömörítsd, én a GIF formátumot szeretem, bár fotókhoz és egyéb (256 színnél többet igényelő) képeknél a JPG vagy a PNG a barátod. És fontos, hogy tömörítsd a képet, mert az még utálat, mikor tölti lefele szépen a képet. Legyen csak progresszív, úgy a menő.

üdv:
mefi
http://mefi.be
3

<Nincs cím>

Anonymous · 2006. Jan. 14. (Szo), 20.00
Igen, talán igazatok van, thx :)