ugrás a tartalomhoz

Weblaphoz szeretnék véleményt kérni

Szuperjég · 2012. Okt. 15. (H), 22.52
Sziasztok!

Továbbra is kezdőként, nagyon megköszönném a véleményeteket egy weblappal kapcsolatban, amit egy zenekarnak szeretnék megcsinálni.
A kódolás tudom hogy slampos munka, tele felesleges dologgal, az egészet újra fogom írni, kigyomlálom. Az alapvető elgondoláshoz szeretnék inkább általánosságban kérni kritikát.
Mindenképpen szeretném megkérdezni, hogy mi a legcélszerűbb módja 2-3 különböző e-mail elérhetőség megadásának. Szeretném az e-maileket valamilyen módon kiírni a lapra. A videók lejátszásához is jól jönne egy ötlet, hogy mindenkinek megnyíljon, ugyanakkor jól nézzen ki.
Nagy dolgokra nem kell gondolni, mert a zenekar egyelőre nem készül világturnéra, az alkalmi jelleg miatt évente egy-egy fellépésre lehet számítani, tehát például egy fórum csak éktelenkedne a lapon. Fontos lenne a jó olvashatóság és a közérthetőség, ezért is gondoltam ilyen világos megjelenítésre.
Itt a lap.
Előre is köszönöm szépen.
 
1

Nesze neked! :)

Pepita · 2012. Okt. 16. (K), 05.48
Előre is bocs, de kritika lesz - úgy veszem, azt kértél.

0. Fejlécből hiányzik egy kép.

1. Főoldal: jó, hogy bemutatás, de felülre tenném a jelenlegi felállást (tagokat), és jócskán széjjelebb kéne tördelni a szöveget (több bekezdés).

2. Nem volt ez már téma? (És pont ez a csapat?)

3. Galéria így gagyi, tessék több galériát csinálni és a miniatűrök legyenek egy gördíthető sorban, vagy egyforma méretekkel és balra igazítva! Megjelenítéshez sem tetszik nekem ez a nézegető, de ez szubjektív.

4. Videó nekem elmegy így, bár a youtube ugye harmadik fél, ha van rendes tárhelyetek, akkor oda kell feltölteni mindent. Ehhez kis segítség. De ha lesz több videó, akkor lapozhatónak kell megcsinálni.

5. Kapcsolat: e-mail címet sohasem írunk ki!!! (Begyűjtik a spamrobotok.) Ezen kívül ott hibás </br>-ek vannak <br /> helyett.

6. Kapcsolat form: nincs captcha, benyelsz egy vagon spam-et. Kell captcha.

7. Több embernek e-mail: plusz egy select elem a formba, amivel kiválasztja, hogy kinek ír. Vagy (mivel úgyis szerveroldalról küldöd) kapásból mindenkinek elküldöd a levelet. (Fontos lesz még a bejövő adatok ellenőrzése és szűrése is.)

8. A szélesség nem az igazi (max. 1000 px), de majdnem jó. Viszont nem értem, hogy a három sáv miért 25, 40, 25% arányban osztozik. (Gondolom a margók miatt.) Viszont így, hogy a jobb sáv jobbra float-olt, a középső és közte lesz a maradék. Ha a fő szélességet kiigazítod és eltünteted a sávok oldalmargóit (helyette padding), akkor meg tudod adni pontosan a szélességüket.

9. A kódolást tudod (...), hát <br />-t én egy kezemen meg tudnám számolni, mennyit használok egy egész honlapon...

10. A jobb sávban miért van videólink, ha az egész média-oldal videó?

Off:
Az együttes nekem tetszik, amennyire laptopon meg tudtam hallgatni, profi zenészeknek tűnnek. Mosolyoghatnának többet, kicsit olyan, mintha nem kedvtelésből játszanának.

Remélem segítettem.
2

0. Fejlécből hiányzik egy

Poetro · 2012. Okt. 16. (K), 06.41
0. Fejlécből hiányzik egy kép.

Nem a kép hiányzik, csak rosszul lett berakva az SVG. Egyébként Chrome-ban látszik.
5

Köszönöm szépen, nagyon sokat

Szuperjég · 2012. Okt. 16. (K), 10.17
Köszönöm szépen, nagyon sokat segít az ilyen kritika. Pár hibát javítottam (br, svg), a többit meg amikor újraírom és kicsit jobban megtervezem az egészet.

Valóban volt már téma, pont azért próbáltam rugalmasra csinálni a lapot, mert a fix szélességet és magasságot legalábbis meggondolandónak írtad.:) De addig csinálgatom, amíg jó nem lesz.:)

Az e-mailt azért gondoltam, hogy kiírom, mert úgy látom a zenekarok 99%-a kiírja. Ezért gondoltam, hogy esetleg van valamilyen köztes megoldás.

A videólink egy saját youtube csatornára fog mutatni, ezért teszem ki, meg ide tenném a többi közösségi portálon meglévő profilt.

Kevesebb br-el nem tudom hogyan lehetne a tördelést jól megoldani.

Köszi a kritikát.
7

Kevesebb br-el nem tudom

Poetro · 2012. Okt. 16. (K), 13.14
Kevesebb br-el nem tudom hogyan lehetne a tördelést jól megoldani.

margin, padding
8

És bekezdések

Pepita · 2012. Okt. 21. (V), 13.24
És bekezdések. :)
9

Ez a jó hozzáállás

Pepita · 2012. Okt. 21. (V), 13.35
Köszönöm szépen, nagyon sokat segít az ilyen kritika

Valóban volt már téma, pont azért próbáltam rugalmasra csinálni a lapot, ...
Ezeknek kifejezetten örülök, neked és a hozzád hasonló hozzáállású kollégáknak (szándékosan idézőjel nélkül) öröm segíteni.

Az e-mailt legalább kicsit krix-kraxolva írd a HTML-be, majd js-el javítsd ki, hogy a SPAM-robotok ne boldoguljanak vele. (Bár ez ma már nem biztos, hogy elég.) Pl.:
HTML-ben: valaki[icipici-kígyó]szolgaltato[pötty]hu, ebben js replace-el betöltődés után kicseréled a szögletes zárójellel határolt stringeket a megfelelő karakterekre. De erről volt itt cikk is, nézd meg a cikkajánlóban.
3

Én nem találok benne annyi

kuka · 2012. Okt. 16. (K), 09.28
Én nem találok benne annyi kritizálni valót. Persze pár dolgot nem így csinálnék.

A nyitó lap és a többi tartalma mennyiségileg nagyon eltér, mintha az első lap után leesett volna a lelkesedés. Inkább szétszedném az nyitó lapot egy rövidebb bemutatkozásra és egy külön történelem lapra. A képeket a jobb sávból (vagy másokat helyettük) pedig bemozgatnám a bekezdések elejére floatolva.

Az a gomolygós fejléc kép rokokós beütésétől én elsőre madrigál zenekarra tippeltem. A kép színösszetétele pedig kissé magányos, én legalább a menü linkek (lévén más szöveges link nincs) színét például #940-ra állítanám.

A galéria képeihez valahogy mellékelnék pár szavas/soros captiont is, mert így kissé el vannak határolódva a nyitó lap bőbeszédű stílusától. Mindez érvényes a videókra is.
4

A kezdőlap szövegét szerintem

Hidvégi Gábor · 2012. Okt. 16. (K), 09.35
A kezdőlap szövegét szerintem érdemes lenne több bekezdésre tördelni, jobban olvasható lesz. A videókat miért nem objektumokként ágyaztad be?
6

Köszönöm az észrevételeket.

Szuperjég · 2012. Okt. 16. (K), 10.59
Köszönöm az észrevételeket. Magam is javasoltam egy rövidebb bemutatkozót, de egyelőre így maradt. Lesz még sok video amit el kell majd helyeznem, ezért akartam előugró ablakot. A címeket mindenképpen kiírom a videókhoz, meg a galériában is. Alapvetően kevés támpontot kaptam a megjelenítéséhez, viszont én is érzem, hogy így nem elég füstös, gondolkozom rajta.
Köszönöm.