ugrás a tartalomhoz

Fájl kiszolgálás, valós időben, vagy nem tudom milyen címet adjak.

Karvaly84 · 2012. Okt. 1. (H), 20.35
Helló mindenki!

Annyit kérdeznék, hogy szerintetek, milyen technikával lehet azt megcsinálni, biztonságosan, egyszerűen, és gyorsan (működés), hogy egy fájlt, letöltésre, megnyitásra (szerkesztés mentés céljából, desktop alkalmazások vagy mobil készülékek a kliens eszközök), streaming-re, vagy bármire, TCP/IP alatt meg lehessen nyitni?
 
1

Írsz egy szervert és egy

Joó Ádám · 2012. Okt. 1. (H), 20.39
Írsz egy szervert és egy klienst, amelyik TCP-n küldi, illetve fogadja a fájlt. Körülbelül egy képernyőnyi kód mindkettő. Ha pontosítod a kérdést, akkor többet is tudunk mondani.
3

Egy olyan infrastruktúra

Karvaly84 · 2012. Okt. 1. (H), 20.51
Egy olyan infrastruktúra részletein gondolkodom, amit annak érdekében használhatna az emberiség, hogy védve legyen önmagtál az interneten.
5

?

Joó Ádám · 2012. Okt. 2. (K), 14.42
?
6

Az infrastruktúra kifejezést

Karvaly84 · 2012. Okt. 2. (K), 16.29
Az infrastruktúra kifejezést nem konkrétan, kábelekre értem, hanem inkább egy technológia csokorra.

Csupán filozofálok, hogy pl milyen módszerekkel lehetne könnyen dolgozni bizalmas adatokkal helytől géptől függetlenül.

A lényeg, hogy egy pdf, vagy videó, vagy bármi, úgy közlekedjen a hálózaton, hogy az olvashatatlan.

Amit még nem írtam, olyan elképzelésen gondolkodom, ahol a fájlokat aliason keresztül lehet elérni, és egy alias-t csak egyszer lehet használni. És egy kulcspáron alapuló titkosítási eljárással lehet olvasni kliens oldalon a fájlokat.

Lehet hogy már van ilyen, csak az horror összeg üzemeltetni?
7

Lassu

janoszen · 2012. Okt. 2. (K), 19.15
Muszaki oldalrol:

Az a baj a klasszikus filerendszeri hozzaferessel (POSIX, stb) hogy kegyetlen lassu. Cserebe viszont maguk a programok elvarjak a filerendszertol, hogy ezeket a szemantikakat tudjak. A kerulo megoldas az aszinkron fel/letoltes, ezt csinalja pl. a DropBox. Ha elegedett vagy egy lassabb hozzaferessel, akkor a WebDAV over HTTPS lesz a baratod. Ez a vegponttol nem ved meg, de az adatatvitelt megfeleloen titkositja. Szinte minden oprendszerhez van tobbe-kevesbe ertelmes kliens hozza, szal beallitani sem nagyon kell. Ezen felul persze meg lehet Samba over VPN (PPTP, L2TP, IPSec, OpenVPN) is, de ehhez reszelni kell a kliens gepen.

Emberi oldalrol:

Sajnos tenyleges biztonsagot nem lehet ugy elerni, hogy a felhasznalonak nem kell foglalkozni vele. Egesz egyszeruen paradoxon az, hogy a user megkattint egy gombot es onnantol minden biztonsagos. Ezt mutatjak a mostanaban megnovekedett social engineeringen (aka atveres) alapulo lehuzasok, csalasok, stb.
2

etherpad?

Poetro · 2012. Okt. 1. (H), 20.50
4

Na ez egy jó projektnek

Karvaly84 · 2012. Okt. 2. (K), 08.17
Na ez egy jó projektnek tűnik, át is nézem köszönöm.