ugrás a tartalomhoz

Google Chrome érintés esemény nem működik

haho · 2012. Szep. 6. (Cs), 05.45
Azért ebbe a kategóriába tettem a kérdésem, mert JavaScript segítségével készítettem saját gördítősávot az oldalamra.
Ez normál "nem érintőképernyős" gépen rendesen működik is. De beszereztem egy érintőképernyős gépet is amin win7 fut (Dell Inspiron Duo - nem tudom okozhatja-e a problémát az, h ez a gép egy hibrid, tehát érintéssel és egérrel is használható, de szerintem nem ezzel lehet gond).
Kipróbáltam az oldalam tehát érintőképernyőn is. Azon pc-re szánt böngészőkben amik nem ismerik fel semmilyen módon az érintés eseményeket (touchstart/touchmove/touchend), tehát lényegében a google chrome-on kívül jelenleg az összes böngészőben szintén jól működik az oldal.

ÉS ITT JÖN A BAJ:
A google chrome pc-s verziója azonban felismeri az érintés eseményeket, nem pedig az egéreseményeket cseréli le. És itt a baj. Mert a touchmove esemény nem működik! A kattintások működnek és az érintés kezdetét és végét is felismeri. De az ujj mozgást nem! Emiatt tehát google chrome-ban érintőképernyőn nem működik az oldalamon a görgetés.

A helyzet az, hogy alaposan utánanéztem. Minden megoldást kipróbáltam. De tényleg semmivel nem tudtam rávenni a chrome-ot az ontouchmove működésére. Azt hittem én vagyok a béna, de aztán jött a felismerés, amin csak nevetni tudtam: a google saját weboldala a www.googleartproject.com saját gördítősávja pont ugyanúgy nem működik mint az enyém, ami itt látható: www.moviestouch.com.

Mit lehet ezzel kezdeni? Lehet ezt valahol jelenteni a google-nek hátha kijavítják? Egyáltalán lehet mondani, hogy ez a google hibája? És ha igen, hogy követhetett el ilyen bakit? Vagy van esetleg JavaScript megoldás ami ezt a problémát kiküszöbölheti (bár gondolom akkor a google is alkalmazta volna már a saját oldalán, de ki tudja)?

ÖSSZEFOGLALVA: Tehetek valamit azon kívül, hogy magát a felületet változtassam meg (és egyéb drasztikus megoldások)?
 
1

Biztos?

Poetro · 2012. Szep. 6. (Cs), 06.39
Csinálj több kísérletet is, lehet, csak elgépeltél valamit. Ha mégis a Chrome a hibás, akkor a Chromium oldalán lehet hibát jelenteni, de ahhoz is kelleni fog egy minimális példa, amivel reprodukálni lehet a problémát.