ugrás a tartalomhoz

Feljebb görgetés

sEEcher · 2012. Aug. 19. (V), 01.22
Sziasztok!

Egy olyan problémával fordulok hozzátok, miszerint szeretném, ha egy bizonyos oldal megnyitásakor az aktuális görgetőpozíció picit feljebb ugrana. Ez onnan fakad, hogy böngésző a http://valami.hu#azonosito típusú URL-eknél az azonosito ID-val rendelkező elemre ugrik. Ez nekem nagyon jó, viszont az oldal tetején van egy fixed DIV, ami eltakarja azt a bizonyos elemet. Azonban ha a fixed DIV magasságával megegyező pixellel feljebb lenne görgetve az oldal, a probléma megoldódna.

Nézegettem a jquery scrollTo függvényét, azonban nem sokra jutottam vele. A segítségeteket előre is köszönöm!
 
1

Pedig az lesz a megoldás

Pepita · 2012. Aug. 19. (V), 02.37
Mármint a scrollTop.
Könnyű lenne kódot írni, mégis megpróbálom inkább szavakban.
Betöltődés után (.ready) lekéred az aktuális pozíciót (.scrollTop, paraméter nélkül) és mondjuk beteszed egy változóba (legyen s_top). Ezután hozzáadod a fixed dived magasságát (s_top += $("fixed_div").height()). Így ki van számolva, hogy hova görgess, a többit fantáziádra (doksiolvasás) bízom. Viszont kelleni fog az egész elé egy feltétel, ahol megvizsgálod, hogy volt-e az URL-ben könyvjelző (= kell-e arrébbgörgetni).
Remélem menni fog.
2

.

sEEcher · 2012. Aug. 19. (V), 10.08
Nagyon megköszönném a kódot, mert elviekben értem, hogyan kellene, de valahol elrontom a szintaktikát és már túl sok órát szúrtam el egy ilyen triviálisnak tűnő feladatra :S
3

mutasd meg

Poetro · 2012. Aug. 19. (V), 13.07
Kérlek, mutasd meg, meddig jutottál, és akkor ki tudjuk javítani a benne levő esetleges hibákát.
4

...

sEEcher · 2012. Aug. 19. (V), 14.31
Tulajdonképpen semmi használhatóig nem jutottam, ugyanis nem vagyok gyakorlott jquery-s és ez is csak ritka esetek egyike, hogy foglalkoznom kell vele.
5

...

sEEcher · 2012. Aug. 19. (V), 16.26
Megtaláltam a megoldást. Köszönöm a segítséget!
6

Túl sok óra

Pepita · 2012. Aug. 20. (H), 00.16
1:55' a "semmi használható" és a megoldás közt.
Örülnék, ha minden webes problémát ennyi idő alatt meg tudnék oldani. A "semmi használhatót" is jó lett volna, ha ideírod, abból tanulhattál volna (esetleg mások is), így viszont csak "valahogy sikerült", de bentmaradt egy csomó fehér folt.
Egyébként feladatspecifikációra közvetlenül kódot adni - többnyire nem itt és pénzért szoktam. Itt a tanulást segítjük, nem helyetted dolgozunk.