ugrás a tartalomhoz

Facebook alkalmazás!

Pallosi Péter · 2012. Jún. 26. (K), 15.47
Sziasztok,el akarok kezdeni facebookra alkalmazást csinálni!
Alkalmazás a top 20képet tenné ki a facebookra!
Kell valami dolog a php-ba mármint valami amivel össze kapcsolom a honlapot a facebookkal?
vagy csak így simán írjam meg a kódot és működni is fog? :)
 
1

Sok minden

Totti 1986 · 2012. Jún. 26. (K), 19.38
Szia

Én is nem rég kezdtem beleásni magam mélyebben az új graph API-ba, és rengeteg dolog kell ahhoz, h a Facebook alkalmazásod működjön.

A legfontosabb, hogy lennie kell egy https-es domained-nek, mert a Facebook már nem enged hagyományos domain-ről alkalmazást beágyazni. Ez szerintem a legnagyobb szívás, mert ez még jobb helyeken is olyan 20-30E Ft évente.

Ettől függetlenül, ha még sose csináltál Facebook alkalmazást, szerintem a legjobban teszed, ha itt: https://developers.facebook.com/apps/
amikor beállítod az alkalmazásodat, akkor a Hosting URL-nél igényelsz egy Heroku url-t, ami amúgy biztosítja az ingyenes https-es domain-t, de elég bonyolult szerkeszteni magát az alkalmazást, ha ide teszed fel. (Le kell töltened egy progi-t, ahova parancsszavakon keresztül tudsz feltölteni akár képet, akár bármilyen fájlt, engem teljesen kiidegelt.) De az előnye, hogy amikor igényelsz egy ilyen csomagot, akkor kapsz egy olyan php struktúrát, ami tartalmaz minden olyan php script-et, amiket most még valószínűleg nem ismersz (user adatai, user ismerősei, app engedélyezése, stb.), plusz a Facebook protokolljai is benne vannak (pl. a https-es ellenőrzések).

Ezekből aztán össze tudod ollózni, hogy működjön az alkalmazásod, a többi már csak sima php.

Én ennyit tudok most segíteni, remélem, beljebb vagy ezzel, ha vki tud többet vagy jobban, akkor remélem segit, vagy kijavítja, ha hülyeséget irtam.

Sok sikert és kevés idegbajt! :)
2

Kevés információ

Poetro · 2012. Jún. 26. (K), 20.06
Nem adsz túl sok információt arról, mit is takar számodra az összekapcsolás a Facebookkal. Ha nincs szükséged semmire, akkor elegendő megírni az alkalmazást, és beállítani a Facebook admin felületén, hogy a Facebook honnan töltse be a te alkalmazásodat. Az alkalmazás lényegében egy iframe-ben fog futni, így túl sok egyéb dolgot nem is kell tenned, kivéve ha mélyebb integrációt akarsz. Ha igen, akkor a fent említett dokumentáció és valószínűleg a stackoverflow lesz a barátod.