ugrás a tartalomhoz

Kereső optimalizálás, feltérképezési hiba

fulton · 2012. Jún. 26. (K), 15.07
Sziasztok

Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Nem régiben a honlapomon az egyes fájlok elérési útját megváltoztattam az oldalon.
pl
korábban:
/kepek/01.html
és ez lett:
/fotok/01.html

Azonban az oldalon minden szép és jó, működnek a belső linkek, de a google webmester feltérképezési hibáknál, hibát talál.
miszerint szerinte a /kepek/01.html nem található (404 hibakód)
miért akarja midnenáron azt ellenőrizni, mikor már nem is szerepel ez a hivatkozás az oldal forróskódjában?
továbbá be küldtem az indexbe az uj oldalt.(igaz nem tudom van e jelentősége, csak simán az index lapot küldtem be, ott van olyan lehetőség hogy a hivatkozott oldalakat is indexelje. hm közben így is elvégeztem, hátha segít)

köszönöm előre is
 
1

Használj 301-es redirected.

szjanihu · 2012. Jún. 26. (K), 16.24
2

re

fulton · 2012. Jún. 26. (K), 17.50
hát ez nekem nem sokat mondott...
kicsit lehetne beővebben? ez pontosan mi, és mire jó?

más megoldás?
3

http header redirect

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Jún. 26. (K), 20.44
http header redirect kifejezésnek nézz utána!
Egyébként valami olyasmi a funkciója, hogy ha keresel egy oldalt és az elköltözött, akkor a webszervernek meg lehet mondani, hogy irányítson át az új címre. Erre való a redirect. Amikor ilyet kap pl. a google, akkor újra feltérképezi az oldalad (ha jól értem).

Én valami olyasmire tippeltem volna, hogy a robots.txt-ben van valami maradvány, vagy van egy sitemap.xml-ed és az abban tárolt infók nem követték a változásokat.
(de gyanítom, ha a korábbi válasz nem mondott semmit, akkor ezzel sem mész sokra - ráadásul ez a terület számomra is homályos, így lehet, hogy írtam egy-két hülyeséget is :) )
4

Régi URL-ek

Poetro · 2012. Jún. 26. (K), 21.16
A felhasználóknál és a keresőmotoroknál el lehetnek tárolva az egyes oldalak régi elérési útja, például könyvjelzőként, emailben, Twitter / Facebook üzenetben stb, és nem veszik jó néven, ha azok a tartalmak egyszer csak eltűnnek. Ezért illik arra törekedni, hogy legyen egy út a régi oldalról az újra, hogy az általa elvárt tartalmat kapja meg. Erre szolgál a 301-es HTTP átirányítás, ami a régi oldalra látogatva átirányítja a böngészőt az újra, így élvezheti a tartalmat, és nem pedig egy 404-es hibaüzenetet kell nézegetnie.
5

re

fulton · 2012. Jún. 29. (P), 14.58
"nagyon jó hír":s most hogy beindexeltem a linkelt belső oldalakat is (google webmester) és azokat is beküldtem az indexbe,, szépen kivágott a google a keresőből, nem tudom mi baja lehet...lehetséges hogy megint rangsorol, várjak kicsit...vagy büntet.

Köszönöm egyéként a válaszokat!