ugrás a tartalomhoz

Meg lehet élni csak Adsense-ből?

stan · 2012. Már. 5. (H), 13.23
Ti ismertek valakit, vagy hallottatok valakiről, aki ma Magyarországon csak az Adsense bevételeiből él?
Ha nem, annak mi az oka?
Ha igen, akkor tudok-e mondani konkrét példát?

Arról már hallottam, hogy az USA-ban vannak olyan emberek, akik kizárólag Adsense-ből meg tudnak élni. De nagyon kíváncsi lennék, hogy ez megvalósítható-e ma Magyarországon is, vagy egyelőre nekünk ez csak egy naiv álom marad?
 
1

Az interneten nincsenek

Hidvégi Gábor · 2012. Már. 5. (H), 13.34
Az interneten nincsenek határok, senki sem akadályoz meg abban, hogy népszerű szolgáltatást hozz létre az Egyesült Államok vagy más népes ország polgárai számára, és a bevételeiből úgy élj, mint egy kiskirály.
2

Nem erre gondoltam

stan · 2012. Már. 5. (H), 13.47
Köszönöm a választ, de nem erre gondoltam. Lehet, hogy nem fogalmaztam elég világosan. Nem arra vagyok kiváncsi, hogy létezik-e ilyen weboldal valahol a világban (pl. USA). Nyilvánvalóan igen.

Én arra vagyok kiváncsi, hogy Magyar weboldallal, Magyarországon, Magyaroknak szóló tartalommal elképzelhető-e komolyan vehető Adsense bevétel? Illetve hogy van-e tudomásotok arról, hogy valakinek ez sikerült?
4

Elképzelhetőnek tartom, hogy

Hidvégi Gábor · 2012. Már. 5. (H), 14.31
Elképzelhetőnek tartom, hogy a fenti feltételeknek megfelelő szolgáltatásból itthon meg lehet élni. Viszont maga a kérdés szerintem irreleváns, mert lehet, hogy valaki nagyon jól él belőle, de száz másik meg nem. Tehát a sikeres vállalkozások aránya a fontos.
3

Az oldal látogatottságától függ

_subi_ · 2012. Már. 5. (H), 14.14
Az oldal látogatottságától függ, bár ezzel talán nem mondtam újat. :) Nagyságrendileg a havi látogatottság osztva 1000-el a reális bevétel euróban. Egyrészt több helyen olvastam ezt (pl. itt), másrészt sajnos nekünk is ezen a szinten mozog az Adsense bevétel.

Ismerek olyat (megnevezni nem fogom), akinek néhány százezres bevétele (közelebb a millióhoz) van Adsense-ből, szóval nem lehetetlen... A helyes kérdés inkább az, hogy tudsz-e alkotni egy nagyon komoly látogatottságú oldalt?
6

Inkább az oldalletöltéstől függ

stan · 2012. Már. 5. (H), 17.31
Köszönöm a cikket, hasznos volt!

De a cikkben azt írják, hogy nem látogatottságtól függ a bevétel, hanem az oldalletöltéstől, ami nagy különbség! Az az oldal témájától és ergonómiájától függ, hogy 1 db látogató 1,2,...,10 vagy N darab oldalt tekint meg egy látogatása alkalmával. Szóval ha a látogatottsággal számolsz és nem az oldalletöltéssel, akkor az nem egy általános formula, inkább csak 1 db weboldalra egyedi jellemző, attól függően, hogy egy látogatás alkalmával átlagosan mennyi oldalmegtekintés történik.

Nem kell megnevezned az ismerősödet, de még a weblapját sem. Csak annyit árulj el, hogy ez a weboldal, amivel állításod szerint a tulajdonosa 500.000 és 1.000.000 Ft közötti összeget keres, magyar nyelven íródott magyar embereknek, vagy mondjuk angol nyelven?
8

Általános

Poetro · 2012. Már. 5. (H), 17.38
Hát egy általános oldallátogatás alkalmával egy átlag felhasználó átlagosan 1.2 oldalt tölt le. Sőt, lehet ennél kevesebbet. Általában a felhasználót az adott tartalom érdekli, semmi több. Beesik egy keresőből, ha megtalálta a tartalmat, akkor elolvassa, ha nem, akkor megnézi a következő találatot.
10

Az adsense átkattintás után

tgr · 2012. Már. 5. (H), 19.59
Az adsense átkattintás után fizet, és nem valószínű, hogy ha a felhasználónak öt részben mutatod meg a tartalmat, akkor nagyobb eséllyel kattintana a reklámbannerre, mintha egyben.
5

Lehet

janoszen · 2012. Már. 5. (H), 16.47
Lehet, de tisztesseges praktikakkal nehez. Ismerek olyan oldalt, amely mindenfele netrol osszeszedett (sic) flashjatekok kozvetlen kozelebe tesz GA reklamot, hogy veletlenul rakattintsanak a userek es ebbol egesz jo beveteluk van.
7

Tehát nem lehetetlen

stan · 2012. Már. 5. (H), 17.37
Természetesen kizárólag tisztességes praktikákra gondolok. Az általad említett példával való pénz keresés szerintem nevetséges, és ráadásul hosszútávon tarthatatlan, mert a hirdetőknek nem az az érdeke, hogy valaki véletlenül kattintson egy hirdetésre, hanem azért, mert érdekli. A hirdetési hálózatok ezért próbálják szűrni az ilyen jellegű oldalakat. Az Adsense szabályzatában benne is van, hogy nem szabad úgy elhelyezni a hirdetéseket, hogy azt össze lehessen keverni az oldal tartalmával, vagy megtévesztésből mellétenni pl. egy képet vagy más elemet, ami összekeverhető a hirdetéssel.
9

Próbálkoztam

janoszen · 2012. Már. 5. (H), 19.57
Hasonló megfontolásból futottam egy kört vele, ha érdekel, olvasd el, mire jutottam.
11

Jó cikk

stan · 2012. Már. 5. (H), 20.40
Jó cikk, egyetértek vele! Teljesen igazad van!

Off: Egyébként szuper a blogod, már annyi anyag van rajta, hogy könyvet írhatnál belőle! Nem gondolkodtál még ezen?
12

Gondolkoztam

janoszen · 2012. Már. 5. (H), 22.02
Gondolkoztam rajta. Az a baj, hogy ha megnézed, a legutóbbi szakmai cikk több, mint egy éve született. Ennek több oka is van. Egyrészt a Wordpresstől a hajamat tépem, nekem valami szerkesztőségi rendszer kéne, amiben egyszerű összetett és hosszú szöveget írni. Másrészt pedig valami értelmes milestone rendszert kéne találnom, mert magamat ismerve a gigászi projektek egy idő után elhalnak. Egyébként ha írnék valamiről, akkor az a DevOps lenne.
13

Szerintem mindenképpen érdemes

stan · 2012. Már. 6. (K), 11.06
Szerintem mindenképpen érdemes lenne megpróbálnod. Már csak azért is, mert vannak dolgok, amik szinte soha nem avulnak el. Nyilván ha nem túl technikai dologról van szó.

De most már azt hiszem nagyon elkanyarodtunk az eredeti témától, érdemes lenne létrehozni egy új témát erről.