ugrás a tartalomhoz

Input mező mennyiség-érték módosítása klikkre

Creative · 2011. Dec. 27. (K), 20.14
Üdv néktek!

Tehát a problémám egyszerűnek mondható. Íme az alap forráskód:
<input type="text" name="mennyiseg1" id="mennyiseg1" value="1" />
<a class="more" href="" title="Hozzáad">&nbsp;</a>
<a class="less" href="" title="Elvesz">&nbsp;</a>
A lényege, hogy linkre klikkve az input mezőben lévő érték növekedjen v csökkenjen, illetve onclick eseménynél függvénybehívás történik ehhez. Igaz a tag helyett input buttont használok a végleges kódba, de mindegy már, ezt másoltam most be =) A gond ott van, hogy az input mezőbe azt akarom szerepeltetni hogy x db, nem azt hogy x. Erre van valakinek valami tippje?

Köszönöm előre is,
C.
 
1

Onfocus-ra fölé lehet tenni

inf · 2011. Dec. 27. (K), 21.41
Onfocus-ra fölé lehet tenni egy másik inputot, aminek már csak a szám tartalma, aztán ha arra nyomsz egy blur-t, akkor meg visszahelyezni az eredetit a felülírt tartalommal. Igazából ez az egész attól is függ, hogy szerver oldalon le akarod e vágni a kapott értékről a " db"-ot, vagy sem. Inkább az utóbbi lenne a jobb megoldás szerintem, mert ez inkább megjelenítési kérdés, és nem adatkezelési.
2

Esetleg a parseInt()

Karvaly84 · 2011. Dec. 28. (Sze), 00.26
Esetleg a parseInt() segíthet.
3

Talán az is járható út, még

mahoo · 2011. Dec. 28. (Sze), 09.39
Talán az is járható út, még ha látszik is működés, hogy mousedown-ra eltávolítod a db-ot és módosítod a számot, mouseup-ra pedig hozzácsapod a db-ot.
4

Nem értem

H.Z. v2 · 2011. Dec. 28. (Sze), 11.01
Úgy látszik, tényleg a felfogó képességemmel lehet gond, de nem teljesen értem a problémát:
- hol akarod növelni/csökkenteni a mezőbe írt értéket? Szerver vagy kliens oldalon?
- miért ragaszkodsz ahhoz, hogy két, egymástól végeredményben független adatot egyetlen mezőben tárolj és kezelj? (gondolok itt a numerikus értékre és a "db"-re)

Én szimplán annyit tennék, hogy ha a "db" is változtatható kell, hogy legyen, akkor két mező, ha nem, akkor a db-t konstansként a számot tartalmazó mező mögé írnám. Utána mondjuk kliens oldalon intézve a növelés/csökkentés műveletét, onclickbe egy növelő függvényt, annak paraméterként 1 ha növelni, -1 ha csökkenteni kell az értéket, oszt jónapot!

De elnézve az előttem hozzászólókat, valamit kihagytam és félreértem a feladványt...
5

Akkor már ketten vagyunk. Én

kuka · 2011. Dec. 28. (Sze), 11.46
Akkor már ketten vagyunk. Én sem értem, hogy miért kellene a mennyiséget és a mértékegységet összecsapni.

Felhasználói szempontból kétségtelenül egyszerűbb lehet a „d” és „b” leütése mint például Tab, Alt+lefele nyíl, „d” és Enter (feltételezve, hogy a mennyiség után egy mértékegység legördülő lista áll és benne az első „d” betűs elem a „db”). Ebben az esetben én inkább megengedném a „db” beírását, de ASAP eltüntetném és cserébe kiválasztanám a megfelelő elemet a legördülő mértékegység listából.
6

Sok értelme tényleg nincs,

inf · 2011. Dec. 28. (Sze), 18.32
Sok értelme tényleg nincs, úgy látszik jobban tetszik az a megrendelőnek, ha ott van a db a végén... Egyébként ez megjelenítésbeli probléma, valami olyasmit szeretne, ahogy én kivettem, hogyha aktív az input, akkor ne írja ki, hogy db, viszont ha kitöltötte, és leveszi a fókuszt róla, akkor írja ki utána a mértékegységet... Ennyi erővel viszont már lehetne betenni egy select-et is mondjuk 1-10-ig...