ugrás a tartalomhoz

Kritikákat kérek!

kapizsolt · 2011. Nov. 18. (P), 11.37
Az alábbi oldalakhoz kérnék 1-2 építő jellegű kritikát!

Köszönöm!

androvera.com
kaindl.hu

businessteam.hu
nemet-forditas.com
translation-agency.co.uk
fr.bttranslations.com
de.bttranslations.com
it.bttranslations.com
 
1

Az első kritika: nézd meg,

Hidvégi Gábor · 2011. Nov. 18. (P), 11.52
Az első kritika: nézd meg, hogyan lehet linkelni itt, a weblaboron. Miután átszerkesztetted a fenti szöveget, visszatérünk a tárgyra.
2

As első oldalra csak egy

kuka · 2011. Nov. 18. (P), 12.54
As első oldalra csak egy kritikát tudok írni: „You're a Comic Sans Criminal”. Persze akad még kritizálni való, de inkább menekülőre fogom.
4

Ezt részletezhetnéd, mert így

H.Z. v2 · 2011. Nov. 18. (P), 13.53
Ezt részletezhetnéd, mert így szimpla fikázásnak látom...
Én közel sem érzem annyira rossznak. Legalábbis ami a megjelenést és a használhatóságot illeti - például ez az oldal működik JS nélkül is, ami manapság nagy szó.
A design is tetszik (biztosan ízlésficamom van ;-) )
Programozás technikailag nem tudok hozzászólni, különösen a kliens oldalról látható részekhez.
5

Ezt részletezhetnéd, mert így

kuka · 2011. Nov. 18. (P), 14.07
Ezt részletezhetnéd, mert így szimpla fikázásnak látom...
Lehet, de bocs, nem fogom megtenni. Semmivel sem tudnék többet írni mint a hivatkozott oldalon tették. Legfeljebb annyit, hogy ban comic sans.
6

comicsans

bamegakapa · 2011. Nov. 18. (P), 14.22
Nincs ebben semmi fikázás, a linkelt oldalon minden szépen le van írva.
3

Rossz

Poetro · 2011. Nov. 18. (P), 12.54
Csak az elsőig jutottam, de már ott annyi hibát véltem felfedezni, hogy inkább nem is folytatom. Miért kell például JPEG képet használni, ahol a PNG sokkal jobb? Sok helyen teljesen feleslegesen használtál képeket, például a tartalom jobb, bal oldala sokkal szebben megvalósítható egy 1px-es kerettel, felesleges a kép.

Rengeteg felesleges <img> elem van az oldalon, ami helyett háttérképet illik használni, mivel nem részei a tartalomnak. Ezen kívül a <nav> elem van rengeteg helyen hibásan használva. <a> elembe nem illik <p> elemet rakni, habár a HTML5 megengedi ezt. Főleg mivel a használt esetekben nem is használják ki, hogy azok bekezdések, ráadásul a bekezdés használata azokon a helyeken nem is ajánlott, mert nem tükrözik az elem jelentését. A menüt érdemesebb lenne inkább egy felsorolásként kezelni, mert az.

Azok a képek viszont melyek tartalmat hordoznának, nem hordoznak tartalmat. Vegyük például a Cégismertető vagy a Referenciák vagy magát az oldal nevét képező „feliratokat”, amik nem feliratok, mert nem szövegek, még csak alt formájában sem. Így kikapcsolt képek mellett semmi információ nincs az oldalról.

A fejlécben lévő <div> használata is teljesen félrevezető, miért nem lehetett hozzá egy sima linket használni, és akkor még az onclick attribútumtól is meg lehetne szabadulni (ami kikapcsolt JavaScript esetén egyébként se működik), a style-al egyetemben, ahogy az <img> elemekről a border attribútumot, amelyek egyébként se tartoznak a HTML-be.

Ha már HTML5, akkor a Cufon-t és érdemes lenne elfelejteni, helyette @font-face-t illik használni. Mindig a megfelelő HTML elemet illene használni, de ez úgy látom egyelőre nem akar menni. Ajánlom az HTML5 Doctor oldalt tanulmányozásra. Van még itt jó pár hiba, mint az attribútumokban nem kódolt speciális karakterek, mindenfelé megtalálható style attribútumok stb. A böngészőkben történő fura megjelenésekről most nem beszélnék, elég ha megnyitod az oldalt Fx8-ban vagy Operában és láthatod, milyen hibák vannak.