ugrás a tartalomhoz

Hogy fogjunk bele saját webfejlesztői vállalkozásba?

Meredith · 2011. Nov. 7. (H), 16.48
Sziasztok!

Pár szóban magamról annyit, hogy sok-sok éve foglalkozok már programozással és grafikával. Magát a programozást általános iskolás korom óta űzöm és a grafikai ismereteimet is legalább 10 éve fejlesztem. Leginkább a weboldal tervezés és kivitelezés érdekelt a legjobban így mára már szerintem elég komoly ismeretre tettem szert, amellyel modern, igényes munkákat tudok készíteni. Ismerem a webes trendeket, a legcélszerűbb megoldásokat egy-egy problémára, és grafikához is elég jó a fantáziám.

Ez mind szép és jó, de sajnos sokra nem tudtam még vinni vele. Mivel az ország egyik kieső szegletében élek és a főállású munkahelyek zöme Bp. és a nagyobb városokban végezendő, így ezek máris kiesnek. Távmunkában pedig elég nehéz rendes munkahelyet találni. Költözéshez pedig szintén több pénzt kellene teremteni...

Gondoltam, hogy bele kellene vágni saját vállalkozás indításába! Így aztán a munkahelyem itthon lenne, saját időbeosztásom lenne és annyi munkát vállalnék be amennyire van kapacitásom, időm...
Igazából egy ilyen vállalkozás beindításához már nem rendelkezem elegendő ismerettel, főleg ami az anyagi oldalát illeti az egésznek. Bár erről még csak lenne pár ember aki fel tudna világosítani, és egy alaptőke biztosítására is lenne lehetőség.

A gondom az ez utániakkal van. Hogy hogyan fogok ügyfeleket szerezni? Hogyan fogok annyi munkát szerezni, hogy abból meg tudjak élni? Mit tegyek, hogy megannyi weboldal készítő vállalkozás közül rám találjanak, engem válasszanak?
Rengeteg infó kering a neten, de konkrétan a Hogyan érdemes, Hogyan kell nekifutni dolgokról nem esik szó.
Aki ezzel foglalkozik az pedig nem szívesen ad tanácsot, mivel én csak konkurencia lennék neki ugyebár.

Szóval aki el tudna látni pár jó tanácsokkal, annak szívesen megköszönnék pár mondatot, hogy hogyan is kell ebben a szakmában életben maradni? :)
 
1

Vannak referenciáid?

Hidvégi Gábor · 2011. Nov. 7. (H), 16.55
Vannak referenciáid?
2

Én hobbi szinten kezdtem el a

Karvaly84 · 2011. Nov. 7. (H), 17.18
Én hobbi szinten kezdtem el a frontend résszel foglalkozni körülbelül másfél éve, eddig olyan munkáim voltak, hogy valami extrát kellet becsempésznem egy működő oldalba, most a 2. olyan munkámnál tartok ahol én dolgozom ki a egyéb dolgokat is, és ezekkel a munkákkal engem találtak meg. És szerintem te is csináld úgy, hogy az elején ingyen vagy jelképes összegért csinálsz pár dolgot, hogy legyen referenciád illetve tapasztalatod adott területre, mert ha egyszer beindul a kör akkor már könnyebb dolgod lesz abban, hogy megrendelőket találj... Sajnos én pl. a szerver oldali résszel kapcsolatban vagyok bajban mert nem tudok megállapodni pl. a PHP mellet, a Java ami meg közelebb állna hozzám, az meg üzemeltetés szempontjából macerásabb. És ezért nem is vállalok ilyen munkákat csak hobbiból szórakozgatok velük, de ha ehhez is értesz akkor szerintem meg tudsz élni belőle ha van már pár ember aki beajánl téged másoknak. Nem tudom hogy akik itt vannak és ebből élnek, hogy indultak el a pályán, de pl. én a kereskedelemből élek, és ha nyitunk egy új üzletet, nem avval foglalkozunk hogy mennyi az árrésünk, hanem avval, hogy minél többen bejöjjenek, és utána azok ismerősei is bejöjjenek hozzánk, aztán ha beépült a bolt a köztudatba lehet felárazni mindent, és a kör nem áll meg...
3

Szia! Ezt a topikot tudnám

prom3theus · 2011. Nov. 7. (H), 17.27
Szia! Ezt a topikot tudnám neked erősen ajánlani átolvasásra, sok hasznos tipp és tudnivaló gyűlt össze.
4

Együttműködés

Praad · 2011. Nov. 7. (H), 19.51
Szia!

Én keresek együttműködő partnert több online vállalkozásomhoz is céges háttérrel, mivel engem most más dolgok foglalnak le, így jól jönne a segítség.
Ha érdekel a dolog akkor akarok referenciákat, nyelvvismeretet és egy CV-t tőled a webdesign##kukac##pranczek.hu e-mail címre.

A Drupallal, hogy állsz?