ugrás a tartalomhoz

Domain vétel/regisztráció

iddqd · 2011. Okt. 14. (P), 15.53
Sziasztok!
A segitségeteket kérném! Először szeretnék domain nevet regisztrálni/vásárolni,
mi lenne ennek a menete, hol tegyem? Egyenlőre csak a nevet szeretném "lefoglalni"
ez .com lenne. És ha szeretnék még ehhez kapcsolódóan ( keresők számára kötőjeles formákat ) akkor azokat ugyan ugy külön kellene regisztrálni lényegében mintha független cimek lennének gondolom?
Előre is köszönöm.
 
1

Talán a legkényelmesebb, ha

Hidvégi Gábor · 2011. Okt. 14. (P), 15.58
Talán a legkényelmesebb, ha egy magyar szolgáltatóval foglaltatod le a domaint, aki a szükséges névszervereket is biztosítani tudja, hogyha itthonról szeretnéd az oldalt hostolni. A kötőjeles neveket ettől függetlenül kell regisztrálni, a register.com-on tudod ellenőrizni, hogy ezek szabadok-e.
3

Egyenlőre

iddqd · 2011. Okt. 14. (P), 16.10
csak a domainre lenne szükségem azért hogy nehogy "elkeljen", a tárhely még nem létszükséglet. A névszerver alatt a domian tárhelyet érted? Az oldal főként angol nyelvterületre koncentrálna, tehát az elsődleges célcsoport az nem Magyarország lenne, de én Mo-n élek, ilyen szempontból van lényege annak hogy honnan host-olom az oldalt? Van valamilyen hátránya ha innen megy? Ezért gondoltam hogy egyenlőre csak a domaint szeretném megvenni, mert a szolgáltatót ( ilyen okok miatt pl ) még nem választottam ki. Hogy lenne ezt célszerű megoldani?
Köszönöm az időd és válaszod.
6

Attól függ, hogy a

Hidvégi Gábor · 2011. Okt. 14. (P), 17.12
Attól függ, hogy a website-od külföldieknek vagy magyaroknak szól, ha előbbieknek, akkor a tárhelyet és a névszervereket szerintem célszerűbb valami nemzetközi, gyors szolgáltatónál elhelyezni/igényelni (pl. Nyugat-Európa, USA), ha utóbbiaknak, akkor pedig itthon.
7

Regisztráció

Poetro · 2011. Okt. 14. (P), 17.46
A regisztráció után akármikor átrakhatod a domént egy másik névszerverre. Például amikor már kikristályosodott a hoszting része is a dolognak.
2

Regisztráció

Poetro · 2011. Okt. 14. (P), 16.01
.com neveket legegyszerűbben, leggyorsabban és legolcsóbban amerikai szolgáltatóktól lehet venni. Magát a hosztingot ezek után ott teszed meg, ahol akarod. Én a GoDaddy-t tudom ajánlani a regisztrációra, de biztosan vannak más szolgáltatók is, akik hasonló áron tudnak hasonló szolgáltatást nyújtani. Minden domainnevet külön kell regisztrálni
4

GoDaddy-t

iddqd · 2011. Okt. 14. (P), 16.14
megnéztem. Akkor ez ugy nézne ki hogy megveszem/kibérelem a domaint és amikor szükségem van rá becsöngetek egy szolgálatóhoz megmondon hogy nekem van egy ilyen cimem és szeretnék hozzá tárhelyet ennyi?
Köszönöm
5

Igen

Poetro · 2011. Okt. 14. (P), 17.01
Lényegében csak annyit kell tenned, hogy beregisztrálod a domain-t, amihez majd a szolgáltató ad névszervert is valószínűleg. A hoszting és névszervernek egymáshoz nem sok köze van. A névszerver mondja meg, hogy az egyes szolgáltatásokat melyik IP címen levő szerver fogja kiszolgálni.
8

köszönöm

iddqd · 2011. Okt. 14. (P), 19.29
akkor az teljesen mind1 hogy ez amerikai ugye? illetve az is hogy hol hostolok hiába nem Magyarország a cél közönség nem számit hogy teszem azt itthoni lesz a tárhely szolgáltató. Ja és ha akarok hozzá egy .hu -s változatot, ( a GoDaddy n nem lehet .hu t regisztrálni ) akkor az is mind1 hogy azt máshol teszem ugye?
Köszönöm az időtöket és a segítséget!
9

mindegy. a lényeg, hogy

szabo.b.gabor · 2011. Okt. 17. (H), 17.04
mindegy. a lényeg, hogy valahol (vagy több helyen) foglalj le mindent ami kell, aztán ha arra kerül a sor és szükségesnek érzed ráérsz változtatni (speciel mondjuk én azt hallottam, hogy a godaddy-től elég nagy szívás elhozni a domaint).
10

Nem szívás

janoszen · 2011. Okt. 18. (K), 08.28
Nem akkora szívás, DotRollos tapasztalat szerint akár 30 perc alatt átjön a domain. A bonyodalom abból adódik, hogy a domain tulajdonosok olyan címet adnak meg admin kontaktnak, ami megszűnik vagy elszórják a belépési adatokat. Ez esetben nem csak a GoDaddytől szívás elhozni.