ugrás a tartalomhoz

php??

sziszka95 · 2011. Szep. 23. (P), 13.09
Sziasztok most elkezdtem tanulni a php-t és elvileg most az alapokat tanulom egy alap php-val mit érek én ilyenekre gondolok hogy avval már lehet hibák javítani vagy valami vagy az alap-php nem ér semmit tanácsokat tippeket!
elején vagyok helo world nél :)
 
2

Inkább: HTML/CSS > PHP

Blintux · 2011. Szep. 23. (P), 14.00
A PHP egy konkrét programozási nyelv, kezdőként szinte mindegy milyen verzióval tanulod, az alapok ugyanazok. Ha már haladó szinten leszel, akkor már tudni fogod melyik verzióra lesz szükséged:)

Ahhoz, hogy egy kész program hibáit ki tud javítani, igazából általános programozási ismeretek szükségesek, amiket bármilyen nyelvből meríthetsz. A legtöbb nyelv szintaktikailag tér el egymástól. Ezért is szokás mondani, hogy aki egy nyelvet megtanul, annak a többi már gyerekjáték. Persze ettől jobb ha PHP-t tanulod, ha azzal is akarsz foglalkozni :)
Ha már ez az alaptudás megvan, akkor bővítheted magad új függvények, vagy érdekesebb megoldások megismerésével.
Minél többet tudsz, annál nagyobb eséllyel fedezed fel egy program hibáit, vagy optimalizálási lehetőségeit.

Egy szó mint száz: Kezd el nyugodtan az alapokat, könyv, vagy netes tutorialok segítségével. Később magad ismered fel az igényeidet és tudni fogod mi érdekel, és ahhoz milyen szakirodalmat keress.

Még valami! Ha a PHP-t weboldalak generálásához szeretnéd használni, akkor a HTML/CSS párossal érdemes nekiindulni az útnak. Különben hiába lennél profi PHP fejlesztő, ha nem tudod milyen kimenetet kellene vele generálni egy oldalhoz.


PS.: Helyesírásoddal is kezd valamit! Megértjük, de zavaró, hogy nem használsz vesszőt, sem mondatvégi írásjeleket. :)
3

Köszi

sziszka95 · 2011. Szep. 24. (Szo), 08.08
Rendben
1

Központozás

Poetro · 2011. Szep. 23. (P), 13.43
Talán előbb a nyelvtant is erősíteni kellene, mert a hibák javításához nagyon fontos, meg ahhoz is, hogy megtudjuk, mit is akartál kérdezni.