ugrás a tartalomhoz

Linképítés dinamikusan

Creative · 2011. Szep. 23. (P), 10.50
Üdv :)

Tehát, adva vagyon egy adattábla, ahonnét lekérve megkapom az oldal linkjeit mint egy tömb (tehát pl.: $url = array('Index','Cat1','SubCat1','Item1')). Az oldalon szeretném kiíratni ezeket, mint egy linkes lépegetős menüsávot (pl.: Nyitólap » Kategória » Alkategória » Leírás). Próbáltam többféle megoldást, egyik se vezetett megoldáshoz.
Jelenleg foreach-el végig megyek a tömbbön, melynek elemei az url-ek, s mindegyiknél echoztatom a generálandó hivatkozást, melyben egy függvény hívásával kérem le a hozzá tartozó megnevezést. Ez eddig oké is :)
A probléma ott kezdődik, hogy kiírja az épp érintett elemét a tömbnek, viszont pl alkategóriánál kihagyja a főkategória nevét, illetve leírásnál kihagyja a fő és alkategória nevét.
Érthetőbben itt a kódrészlet, ahogy most kinéz:
$url_tmp = $url;
unset($url_tmp[0]);
$tmp = $kategoriak->getKatList($url_tmp);
$j = 0;
foreach($tmp as $v) {
 echo ' » <a href="/' . $url[0] . '/' . $url_tmp[$j] . '" title="">' . $kategoriak->getNev($v) . '</a>';
 $j++;
}
Amit elszeretnék érni, hogy minden elemnél kiírja az előtte lévő szintet is a hivatkozásépítésnél. Lehet hogy teljesen alap problem és csak én nem látom a fától az erdőt :) De aki tud rá megoldást, az kérem jelezze ^^

C.
 
1

Nem jó helyen keresed a

bb0072 · 2011. Szep. 23. (P), 11.46
Nem jó helyen keresed a hibát. A foreach az tökéletesen alkalmas egy tömb bejárására, viszont a tömbben lévő adatok szemantikájáról (ki kinek az almenüje) nem tud semmit.

Helyette a getKatList függvényben kell lekérned az adatokat úgy, hogy abban benne legyenek a felettes kategóriák is.