ugrás a tartalomhoz

Javascript vs keresőmotorok

iddqd · 2011. Szep. 8. (Cs), 16.36
Sziasztok! Első igazibb oldalamat építgetve a következő kérdésem merült fel: több helyen azzal találkoztam hogy ha lehet felejtsük el a js menüket, mert nem tudják a motorok indexelni ( linket, tartalmat stb).
Na most én egy javascriptel vezérelt látványosabb menüt szeretnék használni, ami tulajdonképpen egy egyszerű lista menu1 menu2 menu3 stb. ezek ugye linkek a kódja a body ban egyszerű:
<li id="menu2"><a href="/kutyak/kutyak.html">Kutyák</a></li>. a script a headben persze. Ez ilyen formában használható a keresők számára? A letiltott js böngészők most nem érdekesek anélkül is megállja a helyét a kinézet.
A menü alatt egy auto scroll slidert szeretnék ami szintén egy lista, egy listaelem egy kis szövegből ( link ), és egy képből áll - kiemelt előnézet - és ennek a viselkedését szintén javascript vezérli. Ez is értelmezhető a keresőmotorok számára így??
Köszi az időtöket!
 
1

Mindkét válasz igen.

Hidvégi Gábor · 2011. Szep. 8. (Cs), 17.24
Mindkét válasz igen.
2

köszönöm

iddqd · 2011. Szep. 8. (Cs), 17.33
Köszi tehát nincsen különösebb hátránya ennek a megoldásnak.
3

Azért arra ügyelj, hogy

Hidvégi Gábor · 2011. Szep. 8. (Cs), 17.36
Azért arra ügyelj, hogy kikapcsolt javascripttel is lehessen használni az oldalt. Kis kreativitással meg lehet oldani, hogy a kecske is megmaradjon meg jól is lakjon.
4

Próbálok

iddqd · 2011. Szep. 8. (Cs), 17.51
A menü nem probléma css a formázása csak a mozgás js anélkül álló kockák jól néz ki gy is. a slider már nehezebb kérdés azt még nem tudom hogyan oldom meg de legroszab esetben gondolom valahogy lehet arra css-t irni hogy ha nincs js akkor valahogy formázza. de a nagyobbik probléma inkább az hogy azért slider mert több kis előnézet futna rajta statikusan ugye a látható mennyiség korlátozott lesz. hmm de töprengem mi lenne a jó megoldás.