ugrás a tartalomhoz

XML attribútumok

therest · 2011. Aug. 16. (K), 14.18
Sziasztok!

Mostanában lettem figyelmes pár bugra az ajaxos libemben. Öröm az ilyen. :/

Jellemzően attributumokban szeretem tárolni az adott node tulajdonságait(és nem childnodeként), ez viszont felvet néhány problémát. Aposztrófok, <> jelek a tulajdonság értékében, felborítják a xml-t.

Van erre valami standard megoldás, vagy mindig mindenhol masszívan replace, minden problémás karakterre?
Mely karakterek okozhatnak problémát? " > az megvan.

A témához kapcsolódik még (mivel pont a <br /> tag miatt jött elő a fenti hiba):
Amikor egy textarea(admin) és egy mysql tábla, és egy html(site) paragrafus között kell szöveget mozgatni(db-ből adminba is), mi a legideálisabb módszer a \n és a <br /> közötti konverzióra, figyelembe véve, hogy az adatoknak xml-en, és simán phpban való kiíratással is meg kell jelenniük?
 
1

Hali! Nem biztos, hogy

pinguka · 2011. Aug. 16. (K), 14.38
Hali!

Nem biztos, hogy megoldás de használj CDATA-t

<node attr="<![CDATA[ "valami" ]]>"></node>
Flash-nél szoktam használni, az ilyen hibák kiküszöbölésére.

Remélem segítettem.
2

Ezeket a speciális

Hidvégi Gábor · 2011. Aug. 16. (K), 15.12
Ezeket a speciális karaktereket kódolni kell. Ezen az oldalon az első, "Reserved Characters in HTML" táblázatban a második oszlop értékeit használd, azaz < helyett &#60; legyen a kódban.
3

Az attribútumot 2 t-vel

inf · 2011. Aug. 16. (K), 15.52
Az attribútumot 2 t-vel írják, és szerintem jobb gyakorlat gyerekekben tárolni a tulajdonságokat.
5

Ezt meg tudnád

H.Z. v2 · 2011. Aug. 17. (Sze), 18.12
Ezt meg tudnád indokolni?
Szerintem nincs igazad, hiszen az attribútum attól attribútum, hogy szorosan kötődik az adott elemhez, míg a "gyerek"... Mást ne mondjak, ha jól emlékszem, azonos nevű gyereke bármennyi lehet, azonos nevű attribútum csak egy.
(k.rég nézegettem ilyen mélységében az XML-t, DTD-t, szóval könnyen lehet, hogy tévedek)
6

Azt hogy mennyi gyerek van

inf · 2011. Aug. 17. (Sze), 22.00
Azt hogy mennyi gyerek van dtd-ben vagy xsd-ben tudod meghatározni, az utóbbit melegen ajánlom, az előbbit meg felejtsd el.

Ha egy összetett tulajdonsága van az adott csomópontnak, akkor az mindenképp a gyerekek közé fog bekerülni (mivel az összetettség miatt neki is vannak gyerekei). Ebből meg logikusan következik, hogy átláthatóbb, ha minden a gyerekekben van, mintha az attribútumokba tesszük az egyszerű dolgokat és a gyerekekbe az összetett dolgokat. Szóval az előny az átláthatóság meg az, hogy nem kell gondolkodni, hogy most akkor ez attribútum vagy gyerek, a hátrány meg az, hogy így hosszabb lesz az xml.
4

Köszi mindenkinek! A nyelvtan

therest · 2011. Aug. 17. (Sze), 15.57
Köszi mindenkinek! A nyelvtan órát is! :) Bár nem látom, hogy hol van egy t-vel, de lehet admin szinten javították, nem kizárt, hogy elírtam.

Nem igazán tudok dönteni.
A CData kicsit bonyolultnak tűnik, a konvertálás speciális karakterekre (a textarea, mysql, html, xml közötti mozgatás miatt) felvet pár kérdést. Mikor és hol érdemes megejteni a konverziót, stb. Ez a rengeteg escape-elés, konvertálás nem túl erőforrás igényes?
Harmadik válasz kapcsán nem tudom mi értelme van akkor az node attribútumnak. Én az alá-fölérendeltséget szeretném kifejezni (galéria/kép, megye/város) a parent-child viszonnyal, és azzal nem tenném egy szintre az adott node tulajdonságait.

Esetleg más akinek van ötlete?