ugrás a tartalomhoz

Apache + Linux + 403

Karvaly84 · 2011. Május. 29. (V), 21.27
Helló guruk!

Segítségre lenne szükségem:

Van egy Apache-om, Ubuntu Studio 11.04-en, és egy Dropbox-os mappa amiben a projektjeim vannak. Apache-on kiprobáltam az Alias-t 403-at kapok, utána probáltam csak simán linkelni a /var/www/projekt re a Dropbox projekt mappát úgy is 403-at kapok, átállítottam 777-re a projekt mappa hozzáférését de még úgy is 403-at kapok.

Az lehet probléma, hogy a Dropbox/Project mappát windows rendszeren hoztam létre? és ezért nem jó?

Ha segít valaki megköszönném.

Béke!!
 
1

Pontosan mit akarsz?

Poetro · 2011. Május. 29. (V), 22.26
A Dropbox mappa valahova be van mountolva a gépedre? Konzolból látszik ha odanavigálsz? Az Apache-ot a beállítások után újraindítottad? Ha nem létezne a fájl 404-et kapnál, azaz valami jogosultság probléma lehet. Milyen Alias-t próbáltál ki? Mi az Apache document root és hogyan próbálod elérni a fájlokat HTTP-n keresztül? Milyen felhasználóval fut az Apache és milyen felhasználóval látszódik a Dropbox mappa? Próbálj meg az Apache felhasználójára váltani (su felhasznalonev) majd azzal megnézni, látszik-e a fájl / mappa konzolban.
2

wow

Karvaly84 · 2011. Május. 29. (V), 23.42
Na ez nem semmi kérdés tömeg :)

Szóval úgy van a dolog, hogy a Dropbox tárhelyen van egy mappám amit több gép között szinkronizálok, a /home/username/Dropbox/Project az ahol a projektek vannak. Consolbol látszik ls-re ki adja. Egy kliens szinkronizálja a tartalmát folyamatosan ha változik valami. A document root a /var/www mappában van. Természetessen minden beállítás után restartoltam az Apache-ot. Az hogy milyen user futtatja az apache-ot fogggalmam nincs mert nem emlékszem hogy kell megnézni, de asszem www-data szokot lenni emlékeim szerint, rendszer indítja boot-olás után. Apache Alias direktívát próbáltam először a httpd.conf fileban. Ami elvileg működik csak nem enged hozzá férni a mappához, még akkor sem ha a 777et állitok be rá. ez után egy egyszerű szimbolikus linkel próbálkoztam consolbol root-ként, de avval sem jártam sikerrel (403).

Régebben ezt úgy csináltam, hogy létre hoztam egy mappát a gyökérben (root-ként) pl /project a tulajdonosnak megadtam magamat majd "ln -s /var/www/project /project és ez így müködött... nem tudom most mi van tanácstalan vagyok.

Ja a fájlokat localhost-rol probálom elérni mezei userként 80as proton,
3

fel kell venned egy

Tyrael · 2011. Május. 30. (H), 09.44
fel kell venned egy <Directory> bejegyzest az apache configba erre az utvonalra, kulonben az apache nem fogja engedni a hozzaferest.

Tyrael
5

Használtam Directory

Karvaly84 · 2011. Május. 30. (H), 22.22
Használtam Directory bejegyzést is, ugyan azt állítottam be rá mint amit document root-ra... viszont az lehet hogy a Dropbox mappába nem tud belépni mert arra valóban nem állítottam be semmit, ma este ki probálom, kössz az infokat.
4

És nem csak a Dropbox mappára

bb0072 · 2011. Május. 30. (H), 11.16
És nem csak a Dropbox mappára kell olvasási/belépési jog, hanem az összes szülő mappára. Ha az apache nem tud belépni pédául a /home/valaki-be, akkor nem fog tudni belépni a /home/valaki/Dropbox-ba se, hiába van a Dropboxra belépési joga.