ugrás a tartalomhoz

Előzetes JavaS képbetöltés: Firefoxban nem jó

haho · 2011. Feb. 10. (Cs), 05.59
Sziasztok!
Egy filmes weboldalon dolgozom, amely a szűk, de lényeges szöveges adatok mellett főként a filmes fotókra épül.

Amikor egy felhasználó megnyitja egy film adatlapját akkor a filmhez tartozó képek előre betöltődnek (new Image()), majd a program onnan jeleníti meg őket kicsibe, illetve ha a felhasználó egy kis képre rákattint, akkor megnyílik egy képgaléria, amely szintén az előre betöltött fotókat használja.

A probléma:

ELŐZMÉNY: amikor még nem készült el a program azon része, amely előre betölti a fotókat, akkor mind az 5 (tudjuk melyikek ezek) böngésző nagyon lassan váltotta a fotókat a képgalériában.
MAGA A PROBLÉMÁM: miután a képeket most már előre betöltöm Explorerben, Operában, Chromban és Safariban is igaz, hogy akár előre vagy hátra lépkedek a képek között, akár bekapcsolom a diavetítést a képek egy pillanat alatt megjelennek és nem kell rájuk várni.

DE FIREFOXBAN PONT UGYANOLYAN LASSAN TÖLTENEK BE (CSERÉLŐDNEK) MINT MIELŐTT MÉG NEM TÖLTÖTTEM BE ŐKET ELŐRE! (Ott olyan mintha nem is töltődnének be előre.)
EZ EGY ISMERT PROBLÉMA FIREFOXBAN? Találkozott már valaki hasonlóval? Vagy van valaki akinek a képek előzetes betöltése után a Firefox is rendben megjeleníti a fotókat?

Nem vagyok profi és a képgalériát magam írtam. Lehet a kóddal is probléma, bár azt nem hiszem, hogy valami alapvető hiba lenne vele, akkor talán én is rájöttem volna. Annyit tudok még hozzá tenni a dologhoz - hátha ez számít Firefoxban - hogy a képek előzetes betöltése egy iframben történik.
 
1

Nekem működik. Ha hasznosabb

kuka · 2011. Feb. 10. (Cs), 09.19
Nekem működik.

Ha hasznosabb választ szeretnél, akkor mutasd meg azt az oldalt.

(Légy szíves mellőzd a csupa nagybetűs szöveget, a kiemeléshez inkább BBCodeot használj.)
2

browser cache

bb0072 · 2011. Feb. 10. (Cs), 11.11
Nincs ilyen Firefox-specifikus probléma. Nincs letiltva véletlenül a böngésző cache? Vagy épp fordítva: nem cache-eli-e a FF annak a javascriptetnek a korábbi változatát, amiben a new Image() hívások vannak?
3

Ezt tartom valószínűleg

haho · 2011. Feb. 11. (P), 00.16
Valószínűnek tartom a legutolsó állításod/kérdésed. Amikor üres a firefox cache akkor első alkalommal tényleg hibátlanul működik. Aztán második alkalomtól belassul.
Hogyan tudom ezt kivédeni? Tudom törölni a tartalmát ha a felhasználó bezárja a képgalériát?
A többi böngészőnél vajon miért nem tapasztalható ez a probléma?
És köszönöm a válaszotokat!
4

Küldj linket

bb0072 · 2011. Feb. 11. (P), 11.04
Küldj egy linket lécci, mert így nem tudok többet segíteni