ugrás a tartalomhoz

Webcím automatikus linkké tétele PHP-ben

Anonymous · 2005. Dec. 11. (V), 03.48
Hi!

Nos az lenne a kérdésem hogy h lehet azt megoldani h:
beirom :
http://blbla.hu/index/3/1.php
és akkor ez autómatán hivatkozás lesz azzal a nével és címel pl. igy lenne html-ben:

<a href="http://blbla.hu/index/3/1.php
">http://blbla.hu/index/3/1.php
</a>

és ugyanezt csak e-mailben h beirom
info##kukac##admin.hu
akkor html-ben:
<a href="mailto:info##kukac##admin.hi">info##kukac##admin.hu</a>

Szal ez kéne

Előre is kössz
 
1

RTFM

janoszen · 2005. Dec. 11. (V), 10.38
Üdv!

A PHP doksiban minimum 6 példa van a kommentek részben. De ha ez mégsem lenne elég:

http://www.google.com/search?q=automatic+hyperlinker+PHP
4

ez nem válasz

phpista · 2005. Dec. 11. (V), 16.58
Kedves proclub!

A kérdező kérdése nem az volt, hogy hol talál leírást a kérdésére. Ha így lett volna akkor nem a fejlesztői forrás oldalához fordul, hanem Google-hoz.
A Weblabor véleményem szerint pont arra való, hogy itt mindent egy helyen a profi szakemberektől meg lehessen tudni némi magyarázattal kiegészítve, hogy a kezdők is megértsék. Nyilvánvalóan Te is elkezdted egyszer valahol. Azt nem vitatom, hogy először a neten kell körülnézni, de valószínűleg a kérdező ezt már a kérdés feltevése előtt megtette. Az is igaz, hogy sokan itt várják először a választ ahelyett, hogy körülnéznének egy kereső oldalon. Több olyan hozzászólást is olvastam már itt a Weblaboron, hogy szinte azt érzi az ember "Ide is kár volt írnom!". Nem az a cél, hogy fitogtassuk egymásnak a tudásunkat, hanem az (véleményem szerint), hogy a kezdő társainkat segítsük és ez által egy olyan site alakul ki ahol a webfejlesztésről szinte mindent meg lehet tudni szakemberek előadásában. Ha viszont Te csak ilyen válaszokat adsz azzal nem segíted elő a kérdező előbbrehaladását a tanulásban valamint az oldal látogatottságát sem.
De ha itt az a cél, hogy csak a gyakorlottabbak kérdezhetnek ha esetleg elkadnak akkor nem szóltam. Bár ezt nem hiszem. Én sem vagyok egy nagy gyakrlatú webfejlesztő, de nem egy kérdésemre már kaptam jól körülítrt választ. Nem azt várja el az ember, hogy megoldják helyette a feladatot, hanem azt, hogy helyes irányba tereljék a gondolkodását egy-két példán keresztül.
Lényeg az, hogy némely tagnak kicsit "lejjebb kellene ereszkednie" és visszaemlékezni arra az időre amikor Ő kezdte.

Azt, hogy ez a hozzászólás itt marad-e vagy törli a Hojtsy Gábor azt teljes mértékben rábízom, de úgy érzem sok igazság van a soraimban.

A hozzászólásommal nem állt szándékomban senkit megbántani, csupán arra szolgál, hogy aki meglátja magát benne gondolkozzon el, ezzel is hozzájárulva az oldal már amúgy is magas színvonalához!

Üdvözlettel: Hegedűs István
5

Válasz

attlad · 2005. Dec. 11. (V), 17.42
Szerintem meg a kérdező sehol nem írta, hogy hol nézett már utána, azt se hogy mi az amit nem tud megoldani a fentivel kapcsolatban. Ha végignézed a topikokat, akkor láthatod, hogy sokszor megoldás egy Google keresés vagy egy jó link.

Minek kéne itt regényeket írni ha már valaki megírta máshol a megoldást?

Ha meg nem elég a válasz akkor a kérdező egy újabb hozzászólásban le tudja írni hogy mit nem ért azzal kapcsolatban vagy pontosan mit akar.

Másrészt meg ő legalább írt választ, hozzátett valamit a megoldáshoz.

nem segíted elő a kérdező előbbrehaladását a tanulásban

Szerintem a manualból saját megoldás elkészítése jobban elősegíti, mintha komplett megoldást kapna, amit gondolkodás nélkül, copy-paste másol.

A kérdező feladata lenne megtalálni a legjobb megoldást a kapott válaszok alapján és beírni ide mire jutott, lásd netikett:
Ha felteszel egy kérdést, akkor a válaszokból készíts egy összegzést és azt küldd el a listára. Ez semmi esetre se az összes válasz egyszeru egymásutánja legyen, hanem egy gondos összegzés. (Fordító megjegyzése: Felmerülhet a kérdés, hogy mégis miért tedd ezt meg. A válasz az Internet alapfilozófiája maga: segíts másokon, és rajtad is segítenek. Ha valakik megválaszolták egy kérdésedet, akkor megtehetsz annyit viszonzásképp, hogy az így megszerzett tudást megosztod másokkal)

Sajnos ezt sokan elfelejtik.
6

Csináld

Jano · 2005. Dec. 11. (V), 18.16
Ne másokat oktass ki, hogy hogyan kéne, hanem csináld úgy ahogy szerinted kéne. Ehelyett a hosszú flame litánia helyett akár megírhattad volna a szerinted megfelelő minőségű választ is. Proclub elég aktív és segítőkész tag. Azok akik válaszolni szoktak és régóta itt vannak, találkoztak már sok problémával és sok alap dolog újra és újra felmerül. Ilyenkor lehet egy picit morcosabb választ ír, mert pontosan az látszik a kérdés feltevésből, hogy nem nagyon nézett utána eddig a dolognak, pedig azt egyszer már megválaszolták. Senki nem szeret kétszer dolgozni.

Bizony sokan azt hiszik, hogy nulla erőfeszítéssel megoldják mások a problémáikat. Hát ez nem így van. Az ember csak olyannak segít szívesen - és nem megoldja helyette - akin látja, hogy tesz maga is az ügy érdekében, csak kis útbaigazítás kell neki.

Egy URL tökéletes válasz lehet. Ha a kérdező nem tud angolul, akkor pedig ezt megírja és kérhet további segítséget.
7

RTFM nem csúnya szó

Hojtsy Gábor · 2005. Dec. 11. (V), 18.16
Amellett, hogy offtopic a hozzászólásod (külön fórum témává kellene tenni, és akkor rögtön feltűnne, hogy volt már ilyen téma), azt tudom mondani, hogy a RTFM nem csúnya szó, a válaszban szerepel útmutatás, konkrét link, melyen keresztül konkrét megoldásokat lehet szerezni. Ennél sokkal durvább hozzászólás is volt már, ami véleményedet megérdemelte volna, ez szerintem nem ilyen.
2

email cím a htmlben

bandi · 2005. Dec. 11. (V), 13.16
Szerintem nem lenne túl jó ötlet az, hogy az email címeket is php segítségével csinálod meg, ugyanis a spammerek előszerettel szedik az email címeket a különböző weboldalakról. Ehelyett használj pl. javascriptet. A Weblaboron is ilyen működik, nézd csak meg a saját hozzászólásod forráskódját (pl. Firefoxban ctrl+U), és látod, hogy a "@" kicsit kódolt formában van jelen, és ezért nem hiszik emailcímnek a botok.

bandi
3

<Nincs cím>

Anonymous · 2005. Dec. 11. (V), 13.40
okse és kösszie szépen