ugrás a tartalomhoz

OnFocus és OnBlur Chrome-ban RADIO vagy CHECKBOX elemen

haho · 2011. Feb. 1. (K), 19.11
Hello!
Operában, Explorerben és Firefoxban ugyanúgy alkalmazható az onFocus és onBlur esemény egy radio vagy checkbox elemre mint egy text mezőre vagy textarea-ra.

De Chrome-ban ez a két eseménykezelő nem akar működni a radio és checkbox elemeken (a többi input elemen működik ott is).

Mit lehet ilyenkor tenni?
 
1

Mert mi értelme?

ironwill · 2011. Feb. 1. (K), 22.43
Miért nem elegendő az onclick esemény? Mi mást tudsz még egy radio gombbal illetve checkbox-szal csinálni, mint bepipálni, vagy sem..? :)
2

Billentyűzet?

Endyl · 2011. Feb. 2. (Sze), 00.45
Mondjuk lehet billentyűzetről történő fókuszálás esetén is megjeleníteni tooltipet, segítséget, vagy egyéb extra UI elemet, majd elrejteni, ha megszűnik a fókusz. Mindezt függetlenül attól, hogy bepipálom-e, vagy sem.

Az eredeti kérdésre meg talán itt van a válasz, vagy legalábbis útmutatás.
3

Szerintem ennek annyira nincs

ironwill · 2011. Feb. 2. (Sze), 02.23
Szerintem ennek annyira nincs jelentősége, mivel másképp is meg lehet oldani.. ráadásul.. De nem ez volt a kérdés.
5

Köszi

haho · 2011. Feb. 4. (P), 14.31
Köszönöm a linket
4

Igen

haho · 2011. Feb. 4. (P), 14.30
Igen igaz. És végül az OnClick eseményt használtam.

Csak annyi van még, hogy olyan az űrlap, hogy ha a text, textarea vagy select elemen van a fókusz, akkor az űrlapelem mellett megjelenik egy kis segítség az adott űrlapelem kitöltéséhez. (pl. az email helyes formátuma, telefonszám.. amit majd a php progi is ellenőriz de jobb ha a felhasználó előre tudja mi a helyzet).

Szóval addig oké, hogy checkbox esetében viszont az onClick eseményre jelenjen meg ez a kis segítség, de azt eltüntetni max csak az onMouseOut eseményre tudom, ami viszont akkor is érvénybe léphet ha egyébként még a checkboxon van a fókusz. De nem baj, megcsináltam így.