ugrás a tartalomhoz

Facebookra fizetős alkalmazás

zzrek · 2011. Jan. 20. (Cs), 12.34
Sziasztok!

Megköszönném, ha valaki pár szóban, általánosságban eligazítana, hogy hogyan is megy ez.

Megpróbáltam utánanézni, hogy a Facebooknak milyen előírása van ilyen esetekre, de ügyetlen vagyok, és nem találtam egyértelmű információkat:
- ha a facebookos alkalmazásomra paypalos fizetési lehetőséget rakok, akkor a facebook levesz belőle valamennyit (le akar belőle venni?) ?
- ugyanez facebook kredittel?
- ... és ha adományozásról van szó (paypal donate button)?
- ha kivezetem egy külső linkre és ott kérem be a pénzt paypallal?

Örülnék valami linknek, leírásnak is, ahol konkrétan ilyesmiről van szó.

Köszönöm a segítséget!
 
1

nem menő?

zzrek · 2011. Jan. 23. (V), 12.29
Sziasztok!
Úgy látom a facebook fejlesztés nem menő itt, viszont nem nagyon találok (magyar) facebookos fejlesztői csoportot magán a facebookon sem. Ezt találtam például:
Magyar minialkalmazás-fejlesztők csoportja
Nagy nevek a tagjai a csoportnak, pl. Bártházi András, ami nagyszerű, de semmi új poszt nincs benne...
Tud nekem valaki valamilyen facebookos fejlesztési fórumot mutatni?
Köszi!
2

Lehet(ne)

janoszen · 2011. Jan. 23. (V), 13.38
Ami itt fölmerült, az inkább jogi kérdés és miután a Facebook platform meglehetősen új és gyorsan változik benne elég sok minden, ezért nem nagyon van tapasztalás vele.

Én úgy érzem, hogy van még ennek hova fejlődnie / felnőnie, amíg egy stabil dolog lesz és a nagy cégek mernek rá komoly dolgokat építeni.

Én nagyon szívesen benne lennék némi Facebook fejlesztésben, viszont céges szinten (DotRoll) ez csak kb fél év múlva lesz aktuális. Már gondolkoztam rajta, hogy tök jó lenne, ha a Facebook Creditet mint payment megoldást nem csak játékokban lehetne fölhasználni, hanem mondjuk egyéb termékeket lehetne vele fizettetni, de úgy látom, hogy elég lassan haladnak a dolgok ilyen irányban, ami nem meglepő, mert egy csomó, bankokra vonatkozó jogi szabályozásnak meg kell felelni.

Ami a fizetős Facebook alkalmazást illeti, nem látok ebben problémát, van belőle több is, pl a fülbe ágyazható RSS parzerek között is, azok PayPallel fizettetnek.
3

Facebook Credit

Poetro · 2011. Jan. 25. (K), 15.59
Tudtommal nem olyan régen született egy bejelentés, hogy 2011. július 1-től kezdve például játékokban már csak Facebook Credittel lehet majd fizetni. Érdemes valószínűleg ebbe az irányba nézelődni.
4

Köszi

zzrek · 2011. Feb. 16. (Sze), 17.22
Köszi, úgy tűnik ez lesz.