ugrás a tartalomhoz

Ausztriai webtárhely

stan · 2011. Jan. 5. (Sze), 10.02
Sziasztok!

Egy Osztrák cégnek kell weboldalt csinálnom, amelybe beletartozik a webtárhely vagy webszerver kiválasztása is. Az egyetlen megkötés, hogy magának a tárhelynek Ausztriában kell lennie FIZIKAILAG illetve magának az azt kihasználó cégnek is Osztráknak kell lennie. Ezeket a feltételeket jogi okok miatt támasztják felém, tehát ennek mindenképpen meg kell felelni.

Eddigi kutakodásom eredményeként két szolgáltatót találtam ígéretesnek:
http://www.internex.at
http://hostaustria.at

Először elég egy egyszerű virtuális tárhely típusú 1 GB-os dinamikus tárhely. Azonban később szükség lehet nagyobb teljesítményű saját szervere (mondjuk bérlésre), tehát jó ha a cég az egyszerű tárhelyen felül, szükség esetén minden gond nélkül tud komolyabb hardvert biztosítani.

Ha van tapasztalatotok ausztriai tárhelyszolgáltatókkal kapcsolatban, akkor örülék ha megosztanátok velem, mert nekem egyelőre semmilyen rálátásom nincs a dologra, azon kívül, hogy a Google mit hoz ki nekem a megfelelő kulcsszavakra az első oldalon.
 
1

Szempontok

janoszen · 2011. Jan. 5. (Sze), 21.35
Egyik szolgáltatóval sem volt még dolgom, de adok néhány útravalót:

  • Az unlimited nem unlimited. A (nemzetközi) sávszélesség méregdrága, nézd meg az apróbetűt, nehogy kirúgjanak.
  • Nézd meg / kérdezd meg, hogy az adott szolgáltatónak kivel milyen peeringjei vannak. Ideális esetben adnak egy ilyen térképet: http://doclerweb.hu/imgs/network-europe.png
  • Kérjél teszt accountot. Az Internexnél meg van hírdetve, hogy kérhetsz.
  • Célszerű olyan társulatot keresni, ahol van 24/7 monitoring, optimális esetben ügyfélszolgálat is. Ha éjszaka nincs ügyeletes, akkor a szolgáltatás leállása esetén akár 8-10 órát is áll, mire észreveszi valaki.
  • Nézd meg az uptime garanciát és hogy mi történik, ha mégsem tartják be.
  • Kérdezd meg, milyen hardverrel dolgoznak.
2

Megkérdezem

stan · 2011. Jan. 7. (P), 12.54
Jelen szituációban nem számít, hogy tényleg unlimited vagy nem, a lényeg, hogy normális sebességgel elérhető legyen az európai unió területén mindenhol. A szolgáltatás jellege sem kívánja meg a kiemelkedő sebességet, elég ha működik egy elfogadhatónál jobb sebességen. Nem tudom, hogy ez a csomag milyen szerveren fut, de meg fogom kérdezni a pontos adatokat.

24/7 monitoring van, és ügyfélszolgálat is. Ezt a csomagot néztem ki magamnak, itt írja mindkettőt a vége felé: (24h Servermonitoring, Support 24 Stunden)
http://www.internex.at/de/webspace/businessweb/

Kérdéseim:
Mit gondolsz a fent belinkelt csomagról?
Szóval kérdezzem meg, hogy mondjuk európában kivel milyen peedingjei vannak? Mi számít jónak, elfogadhatónak?
Mi az az uptime garancia, és miért baj ha nincs?
3

Mit gondolsz a fent belinkelt

janoszen · 2011. Jan. 7. (P), 17.19
Mit gondolsz a fent belinkelt csomagról?


Ár/érték arányban a prémium kategória, szal ezért a pénzért elvárható, hogy jók legyenek.

Szóval kérdezzem meg, hogy mondjuk európában kivel milyen peedingjei vannak? Mi számít jónak, elfogadhatónak?


Szerintem, az európai peeringek sokkal jobban érdekelnek. A Vienna Exchangen bent vannak, de még egyébként hol? Vagy kitől vesznek európai gerinchálózatot? Ezek azért lényeges kérdések, mert ha mondjuk bent vannak az AMS-IX-en, akkor onnan gyors lesz az elérésed Hollandiában, ha 2-3-4 szolgáltatón keresztül hoppolnak, akkor már lehet, hogy nem annyira.

Jónak számít, ha olyantól vesz netet, aki az európai exchangeken közvetlenül bent van vagy saját maga épített ki oda gerinchálózatot. Az össz GBit nem számít, sokkal inkább, hogy csúcsban mennyi van szabadon, mert ha az kevés, akkor egy nagyobb spike bármelyik oldalon belassíthatja az oldalt.

Mi az az uptime garancia, és miért baj ha nincs?


Az azt jelenti, hogy valamilyen garanciát vállalnak arra, hogy éves / havi / stb szinten mennyi lesz a rendelkezésre állásuk. Ez nyilván nem sokat számít, mert mindenki rá tud licitálni a másikra, de érdemes rákérdezni.
4

Konkrét kérdések

stan · 2011. Jan. 8. (Szo), 13.41
Szóval ezeket kérdezzem meg:

- Milyen hardvert használnak a fenti csomag üzemeltetésére?
- Van-e uptime garancia, ha igen, mit tudnak garantálni?
- Kitől vesznek európai gerinchálózatot?
- Mekkora sávszélességgel rendelkeznek?
- Csúcsforgalomban ebből mennyi van szabadon?

Te még mit kérdeznél meg?

Próbálok egy kérdéssort összeállítani, amit felteszek nekik. Ha megérkeznek a válaszok, meg fogom osztani itt, és remélem segítesz kiértékelni a válaszokat, mert én nem értek annyira hozzá, hogy el tudjam dönteni, hogy mi számít jónak.
5

Még kérdés

janoszen · 2011. Jan. 8. (Szo), 15.49
Ha PHP, akkor én megkérdezném azt, hogy mod_php vagy FastCGI. Ez utóbbi valamivel biztonságosabb, viszont néhány ócskább CMS rosszban van vele. Mást nem nagyon tudsz kérdezni.