ugrás a tartalomhoz

File upload valódi file nélkül

ripetti · 2010. Nov. 1. (H), 23.04
Sziasztok,

Van egy nagyon bonyolult framework, ami egy adott ponton egy feltöltött képfile-t vár (<input type="file">)
Nos, most bele kell erőltetni ebbe a rendszerbe, hogy a user kliens oldalon tudja a majdan feltöltendő képfile-t editálni. Erre írtam egy jó kis flash alkalmazást. Na most az a kérdés, hogy hogyan lehetne a felhasználó által editált képet feltölteni olymódon, hogy az eredeti <input type="file"> mezőt lehessen használni, hogy server oldalon már ne látszódjon semmi abból, hogy kliensen volt editálás a képen (és ne kelljen a frameworköt bütykölni)
Mivel a flash nem írhat a kliens gép filerendszerébe, valami olyan megoldás kellene, hogy a mikor előállt a kép a flash alkalmazásban (egy változóban), azt valahogy beleirányítani a html form file mezőjébe. Vagy a requestbe, vagy nem tudom.

Kösz.
 
1

POST

janoszen · 2010. Nov. 2. (K), 01.38
Flashből tudsz postolni, úgyhogy bármilyen változóban átadhatod a képfájl tartalmát, ehhez nem kell semmiféle hack. Ha fájl feltöltésként akarod kezeni, akkor láttam itt egy multipart/form-data MIME típussal dolgozó AS3 scriptet. (Pont ugyanaz volt a problémája, mint Neked.)
4

Müxik

ripetti · 2010. Nov. 9. (K), 00.18
Ez működik. Semmi varázslat. Kösz szépen.
2

A html file input-ot csak a

inf · 2010. Nov. 2. (K), 02.17
A html file input-ot csak a felhasználó tudja változtatni, szóval abba te sehogy sem fogod betenni az új fájlt. Flash-ből kell vissza postolni szerverre a módosított képet, mondjuk csinálsz egy mentés gombot erre a célra.
3

Úgy tudom nem olyan egyszerű

blacus · 2010. Nov. 2. (K), 16.47
Flashben az általad buherált ByteArray feltöltése csak felhasználói interakcióval lehetséges, tehát pl. a képszerkesztő app-on lévő gombra kattintással történhet, különben a flash player security error-t dob.

Szerintem úgy működhet, hogy az flash app-ra is kiteszel egy "mentés" gombot és kattintásra js-el leszeded a html formban lévő dolgokat és a képpel együtt töltöd fel/postolod őket flashből.

Én is szórakoztam hasonló dologgal itt, a nem buherált kép szépen felmegy html formból történő js hívással is.
(De a kép választás ez esetben is csak flashből történhet)