ugrás a tartalomhoz

php mail

neogee · 2010. Júl. 1. (Cs), 16.10
Sziasztok.

Az volna a kérdezésem, hogy milyen módszerrel lenne érdemes meglehetősen nagy számú e-mailre automatikus hírlevél küldőt készíteni. :) Tudom hogy mail() függvény, meg azt is tudom, hogy van számos objektum ami megkönnyíti a dolgot, de nekem igazából az idővel van gondom, ugyanis körülbelül 3000 levelet kellene kiküldeni, és a szkriptek futásideje 60 másodpercben van korlátozva. :) Olyan 300 darabig elbohóckodik szépen magában szépen, e fölött már internal server error jön vissza. :)
 
1

Queue és cron

Schmidi · 2010. Júl. 1. (Cs), 16.29
Egy lehetőség pl. az, hogy a levelek a közvetlen küldés helyett egy adatbázis táblába kerülnek, ez lesz a queue.

Cronból fut X percenként egy script, ami belenéz a táblába, megnézi hogy van-e küldésre váró levél és Y darabot feldolgoz belőle. Aztán X perc elteltével újra belenéz, újra küld Y darabot, és így tovább.

A tömeges levélküldésnek azonban nem csak az időzítés a kritikus pontja, érdemes ezt jól körüljárni, nehogy spammelés miatt feketelistára kerülj. Főleg akkor ne, ha nem egyedül használod a szervert, hanem mások is vannak rajta, mert akkor mindenkivel kiszúrsz...
2

figyelek!!

neogee · 2010. Júl. 1. (Cs), 16.35
Nah ez a témakör érdekel, mert nem nagyon szeretnék kibabrálni másokkal sem, meg magammal sem... :) Ha esetleg valamiféle írást tudnál linkelni ezzel kapcsolatban, akkor ezt meglesném, vagy további fejtágító kommenteket akár. :))
4

Cikk

janoszen · 2010. Aug. 1. (V), 08.46
Egyrészt, írtam erről egy cikket: http://blog.janoszen.hu/2010/02/03/hatekony-automatizalt-levelkuldes/

A végén megemlítem a Pommo nevű hírlevél küldő szoftvert, adott esetben nézd meg azt.
3

Sima

spider666 · 2010. Júl. 31. (Szo), 11.40
Én csak sima PHP mail-el szolgálhatok :(
Link