ugrás a tartalomhoz

php tanárt keresek

titycs · 2010. Már. 29. (H), 13.12
PHP programozót keresek, aki segítene magasabb szintre fejleszteni a tudásomat. Konkrétan a következő témák érdekelnének:
- OOP szemlélet
- MVC
- 1-2 hasznos keretrendszer
Mivel tanfolyamot nem találok, szükségem lenne valakire, aki segít elindulni, akitől később is tudok kérdezni, ha felmerül valami probléma. Vettem már néhány könyvet és böngészem a netet is, de nem nagyon haladok... Szerintem kezdetben szükség lenne 1-2 személyes találkozásra, utána már a Skype-os kapcsolattartás is elég lehet.
Akit érdekel a dolog és úgy gondolja, tud ezekről a témákról úgy beszélni, hogy egy nő (nem szőke, tehát azért van remény :-)) is megértse, írjon.
Köszi!
 
1

konzultáns?

PHP-mókus · 2010. Már. 29. (H), 15.22
Kedves Titycs!

Bár nem vagyok tanár, és olyan magas szinten sem járok a PHP-ban, mint szeretnék, de ha megfelel, konzultánsnak szivesen jelentkezem.
Mivel én is női logikával dolgozom, talán hasznára válhatnánk egymásnak :)

Ha érdekel, írj!

Üdv!
2

Szép napot! Informatikát

qtipti · 2010. Már. 30. (K), 12.56
Szép napot!

Informatikát tanítok. Ebben programozást is!
PHP-val régóta foglalkozom. Lehet, hogy tudok segíteni!
http://www.virtualiskola.hu/gimp/ itt van elérhetőségem.
3

Senki többet?

titycs · 2010. Ápr. 19. (H), 11.54
Sziasztok! Még mindig keresem az emberem php (oop és 1-2 framework) tanításra, egyelőre nem nagy a tolongás... Ha tudtok tanácsot adni, hogy hol érdemes próbálkoznom, annak is örülök: ha ismertek olyan embert, akiről tudjátok, hogy vállal tanítást és van is tőle mit tanulni. A weben található tanfolyamokat már kinőttem, az angolom elég rossz ahhoz, hogy dokumentációból meg tudjak tanulni segítség nélkül egy framework-öt, magyar nyelvű anyagot egyikhez sem tudok, ami tényleg használható.
Legjobban programozóként dolgozó ember jelentkezésének örülnék, aki tényleg gyakorlati oldalról közelíti meg a problémákat - nem feltétlen kell nekem óravázlat és tematika, konkrét kérdésekre konkrét megoldásokat keresek.
Köszi!
4

Angol

janoszen · 2010. Ápr. 19. (H), 14.59
Hát Te... szerintem, gyúrj rá az angolra. Ha doksi olvasás szintjén sem megy a dolog akkor egyébként sem fognak fölvenni normálisabb helyekre.
5

angol

titycs · 2010. Ápr. 19. (H), 22.10
köszi... doksi olvasás szinten megy, csak azért programozni tanulni... az magyarul sem egyszerű.
6

Szia. Én e kettő

nova76 · 2010. Ápr. 20. (K), 13.40
Szia.
Én e kettő keretrendszert ismerem:

Cakephp
http://cakephp.hu
Ehhez nincs mit hozzá fűzni, szinte minden benne van. Ami még sincs, azt a kódból kell kiolvasnod.

Symfony
http://www.symfony-project.org/forms/1_2/hu/
http://www.symfony-project.org/jobeet/1_2/Doctrine/hu/01
http://weblabor.hu/cikkek/a-symfony-keretrendszer-telepitese-es-bemutatasa
Aztán váltanod kell angolra, de ha ezeket tudod, akkor már angolul sem lesz nehéz.

A cakephp-ban könnyebb a fejlődés. Meg eléggé jó a doksi, csak végig kell olvasni. És a legtöbbet a generátorokkal készített kódokból tanulhatsz.

A konkrét kérdésekre meg szivesen válaszolunk itt is. De például?
9

köszi!

titycs · 2010. Ápr. 22. (Cs), 12.48
Köszönöm, ez segít elindulni. A cakephp-val kezdem akkor, gondolom, hogy ha egy keretrendszert megtanulok, a többi már hasonló és könnyebb a megismerése.
Bár már ott tartanék, hogy kérdésem is volna :-) Remélem, hamarosan lesz... Köszi a segítséget!
7

Nova!

TIV · 2010. Ápr. 20. (K), 16.51
Szia Nova!

Nekem symfony-s segítségre lenne szükségem. Írtam párszor már ide a "Symfony kiskérdések" topicba, de nem nagyon ugranak az emberek, pedig fizetnék is érte. Vállalsz esetleg ilyesmit? Adsz egy mail/msn/skpye címet, amin kereshetlek és megbeszélhetjük a részleteket?

Köszönöm!
8

Én nem tanítottam még soha

nova76 · 2010. Ápr. 21. (Sze), 07.23
Én nem tanítottam még soha senkit, ráadásul még csak profi sem vagyok. Még nekem is sok az ismeretlen (pl:doctrine, mert én propelezek). De úgy általában a kérdésid is olyanok, amikkel nem is találkoznál ha
1., normálisan végigolvasnád a doksit.
2., a symfonyn kívül minden mással tisztában lennél. (PHP OOP, MySQL, google!)
3., megpróbálnád a legkényelmesebb és legprofibb megoldást megtalálni a problémára.
(remélem nem vetted lecseszésnek, pedig annak szántam :-))
Ezek miatt nem is tudnám hogy honnan kezdjem a tanítást...

Vegyük például a legutolsó kérdésed. Szeretnél több fájlt feltölteni. Ehhez viszont eleve rossz irányban indulsz el. Például megnézhetnéd ezt a plugint: http://www.symfony-project.org/plugins/sfSWFUploadPlugin
Én ugyan nem láttam még ezt a plugint mert még nem volt szükségem ilyesmire (mert ugyan mikor is lenne rá szükség?), de ha úgy működik mint a TinyMCE és TinyBrowser combo, akkor itt akár egyszerre több fájl kijelölhető és feltölthető. És még ha nem is használod mert valamiért másképp képzelted el, akkor is sok ötletet meríthetsz belőle.
10

szívesen

gphilip · 2010. Ápr. 23. (P), 15.47
Szia,

Egy barcelonai cégnél dolgozom webfejlesztőként. Zend PHP5 és MySQL5 DEV certified vagyok. Ha aktuális a dolog, szívesen beszállok a fejtágításba távolról. Bár azt gondolom, a legjobb, ha konkrét kérdésekre konkrét válaszokat keresel, és ez működik a weben, még angoltudás nélkül is (akár itt is).

Azt hiszem a weblaboron keresztül tudsz nekem írni.

Üdv
11

OOP

ern0 · 2010. Ápr. 26. (H), 22.35
PHP OOP anyagot szerintem nem fogsz találni. Ha nem zavar, hogy másik nyelv (ne zavarjon), akkor javasolnám a Java-t OOP tanuláshoz, és mindjárt egy könyvet is: Bruce Eckel: Thinking in Java. Le lehet tölteni a szerző site-járól, ami most éppen döglődik, azért próbálkozz. És persze a Java is letölthető, ha úgy gondolod.