ugrás a tartalomhoz

Lokális webszerver időnként lelassul

eMeLA · 2010. Jan. 31. (V), 16.52
Drupal alapú weboldalakat készítek, amihez a saját gépemre webszervert telepítettem (EasyPHP 2.0.0.0). Jelenleg a gyári beállításokkal fut és csak honlapépítésre használom.

A gondom az, hogy időnként lelassul az oldalbetöltés. Találtam itt a fórumon, és az interneten is lassulási problémákra példákat, de ezek rendszerint valamilyen részprobláma megoldások, a gond az, hogy azt sem tudom hol kezdjem keresni a lassulás okát.

Tudom, hogy a kérdésem eléggé általános, de valami támpont kellene, hogy milyen irányban keressem a lassulás okát. Néhány felvetés:

1. kevés a gépem a szerver futtatásához (Pentium Dual-Core 2,5Ghz, 1 Gb RAM)
2. na az EasyPHP-t használjam
3. nincs jól konfigurálva az EasyPHP (a PHP vagy a MYSQL vagy a Apache ?)
4. nincs jól konfigurálva a tűzfal (már ha egyáltalán lehet-e köze neki a lassuláshoz)

Szóval kellene valami támpont amin el tudok indulni, mit és hol nézzek meg, mivel tudom tesztelni kideríteni mi lehet a lassú... !?
 
1

update status modul

pp · 2010. Jan. 31. (V), 19.44
Ki van kapcsolva az update status modul? Mert ha nincs akkor az admin oldalak mindig lassúak lesznek.

pp
2

Ha a httpd.conf mod_status

eMeLA · 2010. Jan. 31. (V), 21.47
Ha a httpd.conf mod_status modulra gondolsz akkor az ki van kapcsolva.
De nem az admin oldalakkal van a gond, hanem a fejlesztett drupal oldalak betöltése alassú (függetlenül attól, hogy mennyi drupal modul van beüzemelve). Egyszer csak elkezd a homokóra forog, forogni...

Eddig XP-n dolgoztam, most Windows 7-en, de mindkét rendszerben ugyanazt tapasztaltam.
3

Nem

Nagy Gusztáv · 2010. Feb. 1. (H), 07.00
A Modulok adminisztrációs oldalon keresd meg és kapcsold ki.
4

Óóóó Kívül belül átnéztem az

eMeLA · 2010. Feb. 1. (H), 07.50
Óóóó Kívül belül átnéztem az összes szerver konfigurációs fájlt, de csak most esett le, hogy a Drupalra céloztok. Teljesen másfelé járt az agyam.

Na erre kíváncsi vagyok...
5

IP

Denton · 2010. Feb. 1. (H), 13.38
Lehet, hogy a drupalon belül van a gond jah, de:
kérdésem, hogy hogyan éred el a böngészőből s szervered? Ha pl egy myip-s mydns-es domain-el ami kívülről csatlakozik rád, tehát a szolgáltatótól kapott IP címeden keresztül, akkor az is okozhatja a lassulást, akkor a netkapcsolattól is függ.

Fontos, hogy belső IP-ről érd el, pl easyphp-nál 127.0.0.1 az alapértelmezett (erre be tudsz állítani "ál"domaint a windows/system32/drivers/etc/hosts fájlban
6

Pontosan ez utóbbit

eMeLA · 2010. Feb. 1. (H), 18.54
Pontosan ez utóbbit használom, a honlapokat nem a http://localhost/valami, hanem a http://valami címen érem el. Teszem ezt azért, mert az így fejlesztett oldalaknál, ha feltöltöm a szerverre, a képekkel nincs gond...
Az mondjuk elgondolkodtatott, hogy a tűzfal mért blokkolja (ha blokkoltatom) a lokális szervert... Gondoltam és, ha blokkolni tudja, akkor lassítani is. ZoneAlarm-ot használok.