ugrás a tartalomhoz

phpmyadmin-ban import file méretének/beszúrható sorok mennyiségének növelése

HPeti · 2009. Dec. 6. (V), 23.09
Az a problémám, hogy egy viszonylag nagy méretű 250ezer soros kis csv filet szeretnék beimportálni a phpmyadminba. Megtaláltam, hogy a php.ini file-ban a max_upload_size-ot 2megáról meg lehet növelni..ezt át is állítottam, de sajna sem nem történt. Aztán azt is észrevettem, hogy ha csak egy 600kbyte-os cuccot akarok beimportálni, akkor sem enged 4600sornál többet beimportálni..lehet ezeken valahogy segíteni?
 
1

post size

janoszen · 2009. Dec. 6. (V), 23.56
A post adatok maximális méretét próbáld meg beállítani.
2

Egy lehetséges megoldás

ganyecz · 2009. Dec. 7. (H), 02.48
A PHPMyAdmin (fogalmam sincs melyik verziótól) rendelkezik egy olyan funkcióval, hogy az adott szerveren lévő fájlokat is képes "behúzni" import esetén. Ehhez a következő beállításokat kell megadnod a config.inc.php-ban:

$cfg['UploadDir'] = '/utvonal/a/konytarhoz';

...ahol a /utvonal/a/konyvtarhoz arra a mappára mutat, amelyhez rendelkezel FTP hozzáféréssel (hogy feltölthesd oda a .sql fájlt FTP-n keresztül), illetve amely mappa állományait a PHPMyAdmin ki is tudja olvasni. A nagyobb méretű .sql fájlodat ide kell feltöltened, majd a PHPMyAdmin-ban az adatbázis kiválasztása után az „Import” oldalon a „File to import” részben egy lenyíló listából kiválaszthatod a feltöltött fájlt a neve alapján.

Ha nem megy valami miatt, például nem férsz hozzá a PHPMyAdmin konfigurációs állományához, akkor a legegyszerűbb ha a saját tárhelyedre telepítesz egy PHPMyAdmin-t. Egyszerűen letöltöd, felmásolod egy akármilyen nevezetű /myadmin mappába, nekiállsz szerkeszteni a konfigurációs állományt, és beállítod a fenti UploadDir változót is.

Update: ja igen, azt elfelejtettem megemlíteni, hogy természetesen még ezernyi különböző oka lehet, ha a fenti megoldás esetében sem importálja kedvenc fájlodat a PHPMyAdmin, ilyen lehet a php.ini memory_limit, vagy max_execution_time értéke, de azt hiszem a MySQL max_allowed_packet beállítása is, a PHPMyAdmin legújabb verziói viszont lekezelik neked ha elakad egy ilyen nagyobb import.
3

Sikerült

HPeti · 2009. Dec. 10. (Cs), 11.22
Köszönöm a segítséget! sikerült megoldani, hogy növeljem a bevihető adatbázis nagyságát és csv file loaddal egyből beimportálta az adatokat..olyan kérdésem lenne, hogy mi a különbség aközött, hogy CSV Load data-val importálom be az adatokat vagy simán?