ugrás a tartalomhoz

CSS - IE media print

carstephun · 2005. Nov. 15. (K), 13.45
Üdv Mindenkinek,

media: print

Következő a kérdésem: Hogyan lehet megadni az IE-nek, hogy tördelje be a szöveget és ne legyenek nem látható részek a jobb oldalán a szövegnek?

Az új oldalra kerülő szöveg miért kezdődik a lap közepén?

Köszi

Üdv
Sanyi
 
1

Példa

Bártházi András · 2005. Nov. 15. (K), 17.04
Valamit elronhattál. A jobb oldal kapcsán kérdés, hogy mi az oldal szélessége, milyen nyomtató beállításaid vannak, a lap közepére kerülés megválaszolásához pedig valószínűleg konkrét kód kéne. Általában a böngésző nyomtatási része elég bugos szokott lenni, főként az előnézet.

-boogie-
2

<Nincs cím>

carstephun · 2005. Nov. 15. (K), 19.01
Szia András,

mintaoldalnak erre gondoltam, az explorer esetében a második oldal ténylegesen kinyomtatva is az oldal közepén jelenik meg!

http://www.mkm-mediline.de/activita/anfahrt.php

Üdv
Sanyi

Ui: a kód meg webdeveloperben megtekinthető
3

Csodálkozol?

janoszen · 2005. Nov. 15. (K), 19.05
Üdv!

Csodálkozol? Táblázatokkal van megcsinálva az oldal. :D Nekem még nem sikerült táblázatos oldalt arra bírni, hogy helyesen jelenjen meg nyomtatva. Igaz, nem is nagyon törtem magam, mert nem látok okot arra, hogy táblázatokat használjak...
4

<Nincs cím>

carstephun · 2005. Nov. 16. (Sze), 11.25
Szia,

teljes mértékben igazad van, most már átalakítottam a táblázat nélkülire (csak ezt az oldalt a többit még nem tehetem fel ide!!!). Előszőr táblázatosan szoktam és utána szép lassan átalakítom div-esre. A nyomtatási kép előnézetében és nyomtatásban a szöveg továbbra is középen jelenik meg, és a jobb oldala is le van vágva! Szerinted mi okozhatja?

Köszi
Üdv
Sanyi

UI: csináltam már hasonló oldalt, ahol elég volt a margin, padding-t auto-ra tenni a body-nál és lám Explorerben is megjavult a nyomtatás, de itt ez most nem segített
5

Valid kód és társai.

janoszen · 2005. Nov. 16. (Sze), 12.43
Üdv!

Hát ilyen kevéssé szemantikus kódot régen láttam. Csak hogy egyet emeljek ki:

<div style="height: 314px;">&nbsp;</div>
Szerintem, ott kezdd, hogy definiálsz egy "content" nevű div-et és abba pakolod a nyomtatáskor megjelenő dolgokat. A "menu" és "header" nevű diveket meg display:none-al eltűnteted.

Ja, és legyen valid a kód, különben kissé fájdalmas következményekkel jár CSS-t debugolni... Mert ez most nem az.

Sokkal, sokkal tisztább kódot kellene írni, akkor egyszerűbb lenne megtalálni a hibát. Mert bevallom őszintén, ahhoz, hogy ezt végignézzem, most hiányzott a lelkierőm...