ugrás a tartalomhoz

Szeretnék egy kinyiló könyvet csinálni...hogy tegyem???

miskuge · 2009. Szep. 27. (V), 00.09
sziasztok, szeretnék egy oldalra egy olyan dolgot,persze flash-be, hogy rá lehessen kattintani, és a kattintással felugorjon a kinyilt könyv. A kattintással nem lesz sztem problémám, de ezzel a nyiló könyvvel nem haladok...nézegettem a dolgokat, de nemtudom hogy kezdjek hozzá. Lehet fényképből cisnálni? Nem kell hozzá vektorgrafikusnak lenni? Lehet, hogy iszonyat hülyeségeket kérdezek, nagyon kezdő vagyok e téren!!Igazából, nekem az is elég lenne, ha annyiban segítenétek, hogy hol kezdjem el az okosodást!!!milyen témákat olvassak át, hogy egy ilyen nyiló könyvet tudjak fabrikálni..
Előre is közsönöm a válaszaitokat!
 
1

Háát

janoszen · 2009. Szep. 27. (V), 15.13
Hiányosak a Flash ismereteim, de tudtommal a következő tud lenni egy művelet:

  • Megrajzolod a könyvet (vektorgrafikusan). Ha nem rajzolod, akkor az nagyon gyatrán fog kinézni vagy NAGYON jól kell fotózni.
  • Csinálsz egy Motion tween-t a könyv egy lapjára. Ebbe valahogy bele kell tenni a hajlítást is, ez a bonyolultabb része. Ha megrajzoltad, akkor lehet állapotokat fölvenni rá, talán így sikerülhet.
2

Ha lapozgatós katalógusról

deejayy · 2009. Szep. 28. (H), 14.36
Ha lapozgatós katalógusról van szó, akkor ilyen megoldásokat általában fizetős szolgáltatások formájában vehetsz igénybe (havidíj, etc), vagy pdf->flash ft/oldal árlista alapján.

Ha te szeretnéd megcsinálni, akkor sok sikert, meg lehet belőle élni...
3

mi a konret feladat?

g_master · 2009. Szep. 28. (H), 23.33
Ha csak egy kesz konyv beusztatas kell megcsinalni ahhoz sima motion tween kell, akar kattintva a frameken, akar pusztan scripttel meg oldva.
Ha mar lapozgatos effektet akarsz akkor viszont azt ilyen maszkolassal kell megoldani