ugrás a tartalomhoz

html, menu

Batka1985 · 2009. Szep. 19. (Szo), 17.01
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne, első weblapomat csinálom ergó kezdő vagyok. Nézegettem több oldalt is, hogy azok hogyan épülnek fel. Én most az oldalamat div-ek segítségével osztottam fel container, header, content, footer részekre. De nem tudom, hogy a menü-t hogy szokás megcsinálni helyesen? A header-rel egybefoglalva vagy a header után egy külön listaként megcsinálva?
Előre is köszi a segítséget, kérlek ne feledjétek, h még csak most ismerkedek a webprogramozással és lehet h ez tök alap nektek, de én rendes választ még nem találtam rá.
 
1

Ízlés

janoszen · 2009. Szep. 19. (Szo), 20.44
Egyéni ízlés kérdése. Neked kell logikusnak lennie, meg talán függ az oldal szerkezetétől is. Nézd meg a HTML 5 erre kitalált elemeit is.
2

Nos igen...

whiteman0524 · 2009. Szep. 20. (V), 17.58
Csatlakoznék az előttem szólóhoz, tehát ez teljesen az egyéni izlésre van bízva.

Viszont nem tudom hogy pontosan mit értettél "helyesen" - alatt ? Ha esetleg arra gondoltál hogy vannak bizonyos szabályok arra vonatkozóan ahogy egy menüt/menüket fel kell építeni, és azokat pontosan elhelyezni, nos nincsenek. Csak jól bevált módszerek vannak, de akár hol elhelyezheted a menüdet, ahol neked jól esik, csak vedd figyelembe a felhasználói "igényeket". Magyarul azt, hogy ha valaki megtekinti az oldaladat akkor ne tévedjen el, és logikus legyen a felépítése. (Nyilván butaság lenne a menüt a lap legaljára tenni még ha neked tetszene is, főleg ha a teljes oldal csak görgetéssel férne el a böngészőablakban. A user aligha találná meg, és bajban lenne hogy akkor most hogyan is navigáljon ?)

Szóval "teljesen mindegy" hova rakod a menüt, lényeg hogy használható legyen :)
3

Köszi a segítséget

Batka1985 · 2009. Szep. 21. (H), 18.21
Köszi a segítséget mindkettőtöknek!