ugrás a tartalomhoz

Aláírásgyűjtés interneten

Ustak · 2009. Aug. 5. (Sze), 09.39
Sziasztok!

Nem tudom van -e a fenti dolognak létjogosultsága, foglalkozott -e már valaki ilyennel. Nem igazán találtam jó példát rá, angolul pedig nem tudom mire keressek, signature collecting, vagy mi hozna megfelelőt...

Tehát a lényeg, hogy lenne egy honlap, egy adott témáról, és a téma támogatására lehetne valamilyen módon aláírást gyűjteni.

Ami eszembe jutott, az email-cím tárolása, egy köszönetlevél kiküldése, meg pár személyes adat (a lényeg úgyis az email egyedisége).

Eszembe jutott még az egykattintásos módszer cookie használatával, de szerintem az nem annyira hiteles, mint ha valaki bepötyögi a címet - persze nem is annyira "fárasztó" :-)

Esetleg a kettő kombinációja, mondjuk egy "érdekel a téma" gomb, ami cookie alapján tárolja hányan nyomták meg, valamint az emailcím gyűjtéses módszer, ami valóban hitelesebb képet ad.

Köszönöm, ha van valakinek, ötlete véleménye, adata a témáról.

Üdv:
Gábor.
 
1

petition

Drawain · 2009. Aug. 5. (Sze), 11.12
Szerintem te valamilyen petition szerű dologra gondolsz, akkor ha rákeresel az online petition címszóra kidob egy csomó találatot. A lényeg itt is ugyanaz, adott téma, amire aláírásokat gyűjtenek, ha elküldöd ezt megjegyzéssel akkor kapsz egy megerősítő mailt.
2

Köszi

Ustak · 2009. Aug. 5. (Sze), 11.23
ránéztem, és jónak tűnik, én is ezt a formát fogom használni.
Üdv:
Gábor.