ugrás a tartalomhoz

PHP ADOdb tarolt eljarasok problema...

nightcoder · 2009. Május. 29. (P), 13.21
Sziasztok,

van nekem egy erdekes problemam.

Tarolt eljarasokat hasznalok mysql-ben, melyeket szeretnenk meghivni adodb-n keresztul phpban. Amik tokeletesen is mukodik a teszt szerveren, viszont az eles szerveren NULL-t adnak vissza. mysql-be belepve tokeletesen mukodik a dolog, php-bol is, ha nem az adodb-t hasznalok hanem mondjuk kezzel irom meg, viszont nincs lehetoseg arra, hogy az egesz ujra legyen irva.

Tobbszor atneztem a ket szerver konfiguraciojat, lenyeges kulonbseget sem en sem masok nem talaltak. Nincs otletek mi okozhatja a hibat?

elore is koszi,
nightcoder
 
1

Tárolt eljárások

janoszen · 2009. Május. 30. (Szo), 09.59
Verziószámok stimmelnek? Nekem a tárolt eljárásokkal olyan gondom volt, hogy csak akkor tudod megkapni az eredményt, ha több result setre fölkészülsz. Ha nem kéred le az összes result setet (attól függetlenül, hogy egy van-e) akkor jön a "MySQL server has gone away" illetve a "Commands out of sync; you can't run this command now" hibák, amiket ráadásul azért nehéz debuggolni, mert nem az aktuális queryre vonatkoznak hanem az előző okozta hiba utóhatása.

Hogy ez mennyire igaz az ADOdb-re, azt nem tudom, én a mysql extensionnel kisérleteztem és akkor néztem meg a libmysql C-s APIját.
2

error?

Szekeres Gergő · 2009. Május. 30. (Szo), 10.11
nekem is volt problémám az adoDb-vel, de nekem sehol sem működött normálisan. bővebben itt. proclubnak akkor is igaza volt.. :)
a furcsa nekem az esetedben az, hogy nem száll el hibával. mySql error logot nézted? nem lehet hogy le sem fut, csak nem kapsz vissza hibát a default kimenetre?
3

valoban a

nightcoder · 2009. Jún. 2. (K), 10.56
valoban a mysqli_real_connect-vel lesz valami gubanc, bar nem tudom, hogy mi.
Ha teszt kodot atirom mysqli_real_connect-re - ami nem hasznal adoDb-t - akkor ott sem jon vissza semmi....
Ha lecserelem az adoDb kapcsolodasat sima mysqli_connect-re akkor hibat dob.

Fatal error: Call to undefined method stdClass::SetFetchMode()


A tesztszerver es az eles nem ugyanazt a php-t hasznalja.

eles > PHP Version 5.2.4-2ubuntu5.5
teszt > PHP Version 5.1.6


mysql loghoz nem ferek hozza...

:S