ugrás a tartalomhoz

Clearbox vs valid kód

fERI · 2009. Feb. 22. (V), 21.11
Sziasztok!

Az alábbi kérdésem lenne: A ClearBox felhasználásával lehet egyáltalán valid XHTML vagy HTML kódot létrehozni?

Nekem eddig nem sikerült (vagy csak a lehetetlent szeretném elérni...). :)

Köszönöm a válaszokat.

Üdv.
fERI
 
1

lehet

jaczkog · 2009. Feb. 22. (V), 22.41
A clearbox.hu valid XHTML. Az más kérdés, hogy a CSS nem valid.
2

Clearbox

Poetro · 2009. Feb. 22. (V), 22.43
Ha a Lightbox-szerű képmegjelenítőről van szó, az teljesen valid, nem tudom nálad hol a probléma.
3

Nem valid

fERI · 2009. Feb. 23. (H), 00.24
Sziasztok!

Én arra gondoltam, hogy a ClearBox-ot mint képnézegető terméket beépítem egy oldalba, és már nem is valid (a rel miatt)....

Bocsi, ha nem egyértelműen írtam le...

Üdv.
fERI
4

kattints

gex · 2009. Feb. 23. (H), 00.32
ember, Poetro belinkelte neked a clearbox ellenőrzését.
5

ember... :)

fERI · 2009. Feb. 23. (H), 21.05
Szia!

Igen, a ClearBox oldalát én is látom, hogy valid. Viszont a képgaléria elkészítésekor nekem a "tnhref" igen csak nem valid a <a ...> elem esetében. A gyártó oldala ezt a technológiát nem tartalmaza.... :D Ha úgy csinálom, mint a gyártó, akkor nekem is valid...

Szóval akkor ebből hogy lesz valid (gyártó oldala, "Nem létező thumbnail képek és a 'tnhref' paraméter (csak galériáknál)" rész) kód? De lehet, hogy csak én vagyok a tudatlan.

Közben van egy másik kérdésem is:

Egy oldalon több galériát jelenítek meg úgy, hogy az első képre kattintva nyílik meg az adott galéria futtatva a ClearBox scriptet, ami jól működik (eltekintve attól, hogy a kód nem valid). Viszont mondjuk ha az oldal kb. 600 képet tartalmaz (ugye amit letöltődik), akkor látványosan lassulás érzékelhető (ami természetesen normális is).

Hogy lehet megvalósítani azt, hogy a galéria első képét kiteszem az oldalra (a galériák többi elemét nem generálom le), és ha a felhasználó kiválasztotta, hogy melyik galériát szeretné megjeleníteni, akkor AJAX segítségével felkérdezek a szerverre, leszedem a megfelelő képek elérését, és a script azt jelenítse meg. Ugye ebben az esetben a script-nek a DOM-ban kellene keresgélnie a galériához tartozó elemeket...

Köszönöm a segítséget, és bocsi, ha előtte nem egyértelműen írtam le a validos problémát.

Üdv.
fERI
6

tnhref

Poetro · 2009. Feb. 23. (H), 21.24
A Dokumentáció oldalon ugyan említik ezt a tnhref dolgot, de szvsz enélkül és meg lehet oldani a dolgokat (például ha a tnhref képet JavaScript-tel rakod ki.)
7

Thickbox?

Ustak · 2009. Feb. 23. (H), 21.52
Hogy lehet megvalósítani azt, hogy a galéria első képét kiteszem az oldalra (a galériák többi elemét nem generálom le), és ha a felhasználó kiválasztotta, hogy melyik galériát szeretné megjeleníteni, akkor AJAX segítségével felkérdezek a szerverre, leszedem a megfelelő képek elérését, és a script azt jelenítse meg.

Sajnos nem ismerem a fenti galériát, én a Thickboxot használom, ám azzal lehet úgy trükközni, hogy az ajaxal hozott tartalom megérkezése után egy "callback" függvényben valamilyen úton módon meghívod az érkezett adatokra a tb_init() függvényt. Fontos hogy csak az érkezett adatokra, és ne a régiekre, mert akkor duplán triplán stb kapcsolja az eseményeket a képekhez.
Szóval nem tudom hogy a CB_init() függvény hasonló használata megérne -e egy próbát :-)
Üdv:
Gábor.
8

Köszönöm

fERI · 2009. Feb. 24. (K), 21.34
Szia Ustak!

Köszönöm a tippet, valami ehhez hasonlóra gondoltam. Megnézem... :)

Üdv.
fERI