ugrás a tartalomhoz

Xampp, Linux, külső elérés átirányítása

chrisoten · 2009. Feb. 12. (Cs), 17.10
Hello!
Föltettem az XAMPP-ot Ubuntura. Minden megy tökéletesen, IP címmel is el lehet érni a webszervert. Az volna mégis a gond, hogy amikor valaki kapcsolódik az ip címemmel a webszerverhez az xampp webszerver kező oldalát teszi be, tehát php információk, demók stb, tehát az xampp kezdőlapot. Az én mappám amiben a honlapok vannak a htdocs/www elérési úttal találhatóak meg. Nem tudja valaki, hogy hol kell pontosan átírni a httpd.conf-ot ahhoz, hogy egyből ide ugorjon és ne kelljen az ip cím után írni még az elérései utat. Előre is köszönöm!
 
1

Érdekes, én is hasonlót csináltam ma...

s_volenszki · 2009. Feb. 12. (Cs), 19.31
Az átirányítás az index fájlban van. Ha törlöd, akkor megáll a főkönyvtárban.

http://www.apachefriends.org/f/viewtopic.php?f=17&t=32837
2

Off: XAMPP?

janoszen · 2009. Feb. 12. (Cs), 20.52
Ezt sosem fogom megérteni. Miért kell Ubuntura XAMPP-ot eröltetni? sudo apt-get install apache2 libapache2-mod-php5 php5 mysql-server php5-mysql, a /etc könyvtárban beállítani (különös tekintettel a /etc/apache2/sites-* nevű egész jó alapértelmezett vhost beállításokkal rendelkező config fileokra), /etc/init.d/apache2 restart és kész a kocsi.

Ezek után lerakod a /var/www könyvtárba a dolgaidat és boldog vagy.

Egyéb iránt a httpd.conf-ban a DocumentRoot változót írd át.
3

Én is így fejlesztek ha kell a php

Ustak · 2009. Feb. 12. (Cs), 21.15
pedig nem vagyok szerver guru :-)
4

Nem kell...

janoszen · 2009. Feb. 13. (P), 07.34
Nem kell ahhoz szerver gurunak lenni. Ha már Ubuntut használsz, sokkal egyszerűbb a beépített Apacsot használni. :) Próbáld csak ki, valószínűleg sok hasonló szívástól megkíméled magad, ha egy kicsit megnézegeted a config filejait. :) (Én így lettem PHP fejlesztőből rendszergazda. Sokat nézegettem. :) )
5

Off:Érdekes...

s_volenszki · 2009. Feb. 13. (P), 10.35
Nem értek a részletekhez, sohasem foglalkoztam teljes mélységében linux-os operációs rendszerekkel, azonban van némi elképzelésem arról, miért is lehet ez.

A korunkbeli számítógép-felhasználói társadalom jelentős részét fertőzte meg az ablakozós operációs rendszerben járatos, egy gombnyomással telepítsd fel amit akarsz és használd eljárás.

Azoknak, akik valamilyen indíttatásból vágynak megismerni a különbséget ablakozós és linuxos operációs rendszer között (pláne ha van benne egy kis mysql+php motiváltság is), azoknak ad némi biztonságot ez a töltsd le, tömörítsd ki majd használd mutatvány.

Idővel valószínűleg elsajátítják a rejtelmek jelentős részét, megismerkednek a könyvtár szerkezettel, tudják már, hogy egy konfigurációs fájlt hol keressenek és mit írjanak át benne, akkor be fog következni a sudo apt-get install.

Egyébként ha már szóba került, mondja meg nekem valaki aki okosabb a témában mint én, ez a LAMPP (ugye mert az X a crossplatform-ot szimbolizálja) ez nem olyan, mintha egy pl. proclub által javasolt rendszert valaki telepít, elvégez rajta beállításokat, majd az egészet letömöríti és delegálja, hogy ne bajlódj az alap beállításokkal, csak töltsd le ezt és csomagold ki?

Egyébként meg ha LAMPP, akkor nem kell átírni a httpd.conf-ban a DocumnetRoot változót, mert /opt/lampp/htdocs/ -ra van definiálva, viszont az ebben a könyvtárban található index.html-ben van egy meta tag:

<meta http-equiv="refresh" content="0;url=/xampp/">
6

Én se szoktam tudni ezt hova

rrd · 2009. Feb. 13. (P), 11.39
Én se szoktam tudni ezt hova tenni. Minek xampp linuxra? A Synapticban kb 3 kattintás és kész.
7

Rossz szokás

zila · 2009. Feb. 13. (P), 11.57
Ezt szokta meg az ember windowson és viszi magával a rossz szokását linuxra. Meg aztán így lehet szívni vele sokat, lehet meglepődni, hogy az éles szerveren nem megy a kód és lehet futni a köröket a fórumokon.