ugrás a tartalomhoz

IIS6 és PHP disable_functions probléma

dasky · 2008. Dec. 8. (H), 16.26
Sziasztok!

Win 2003-on IIS6-ot és PHP5-t használok.
A php.ini beállításával van némi problémám. A disble_function-ban megadott parancsokat valahogy nem veszi figyelembe a rendszer. Safe_mod = Off, tehát ha jól gondolom működni kellene neki.

disable_functions = exec,proc_open,proc_close,passthru,system,escapeshellcmd,escapeshellarg

Ezt a php info is hozza, ettől függetlenül simán tudom használni a pl. exec parancsot.

Mi lehet a probléma, miért nem tiltja a php a parancsokat?

PHP ver.:5.2.5
Server API: ISAPI

Válaszokat előre is köszönöm!
 
1

Windows

janoszen · 2008. Dec. 8. (H), 21.03
Windowson az a tapasztalatom, hogy a php.ini mindig változatos helyeken képes bújkálni, szal nézd meg, hogy biztosan jó php.ini-be írtad-e bele. Egyéb ötletem nincs, de mivel gondolom, ezzel szervert szeretnél biztosítani, melegen ajánlom, hogy nem egymásra tervezett konfigurációkat ne akarj egymással futtatni. Apacheot, PHP-t Linux-szal, ASP-t, IIS-t Windowszal. Vannak, akik ellent fognak nekem mondani, de biztos lehetsz benne, hogy akik a PHP-t tesztelték, tizedannyi energiát nem fordítottak a Windowsos, főleg IIS-es megoldásra, mint a jól bejáratott Linux/Apache kombóra.
2

php.ini

dasky · 2008. Dec. 9. (K), 15.26
Megnéztem, sajnos a jó ini-be irkálom a dolgokat és lekérdezéskor a phpinfo mutatja is hogy mely parancsok vannak tiltva (elméletileg) mert a gyakorlatban nem tiltja le őket.
A szerver megoldásra visszatérve, mind ASP és PHP scripteket is futtatunk, ezért van e a nem tökéletes megoldás. Másrészt a Linuxhoz lövésem sincs :(
3

Hajjaj...

janoszen · 2008. Dec. 9. (K), 22.54
Passzolom a kérdést, nem kizárt, mint fentebb is jeleztem, hogy bizonyos dolgok nincsenek jól kitesztelve ebben a kombinációban, tekintve hogy szinte senki nem használja.

Ami az ASP és PHP problémádat illeti, lehet olyasmivel játszani, hogy Apache szolgálja ki a PHP scripteket, aztán proxyzni és hasonló mágiák, de alapvetően sajnos jól nem fogod tudni megcsinálni. Itt nem a Linux nem tudása a nagyobb probléma, mert azt meg lehetne tanulni, lehetne Linux rendszergazdát találni, stb. hanem az, hogy maga a koncepció több sebből vérzik mint a Wine (Windows API implementáció) Linuxon, pedig az aztán nem egy egyszerű eset. Ha elmondhatod, kifejted, hogy miért van erre szükség?