ugrás a tartalomhoz

Google büntetésről visszacsatolást honnan szerezhetek?

killroy · 2008. Okt. 7. (K), 09.19
Sziasztok!

Van Google analytics és webmaster tools accountom. A kérdésem az lenne, hogy valahol megtudom nézni, hogy a Google korrektnek tartja-e a kereső optimalizációs módszereimet, illetve hogy kaptam e valamiféle büntetést ami miatt visszacsúszik a weboldalam a találati listában.

A válaszokat előre is köszönöm.
 
1

Ha felmerül...

vbence · 2008. Okt. 7. (K), 11.13
ez a kérdés, akkor valószínűleg NEM korrektek az optimalizálási módszereid :)
4

Most kezdtem

killroy · 2008. Okt. 7. (K), 14.11
Most kezdtem el komolyabban foglalkozni SEO-val, de eddig amit tettem az ügy érdekében az mindig megfelelt a játékszabályoknak.

Azért kérdeztem hogy van e egy ilyen oldal ahol ezt meglehet tudni, hogy biztos legyek abban hogy minden ok. A webmaster toolbar végülis elégedett.
7

Visszesett oldal

vbence · 2008. Okt. 7. (K), 16.34
Egy oldal visszaesésének sok oka lehet. Például egy új oldalnak a gugli gyakran megelőlegezi a bizalmat, és kevés bejövő likkel is előkelő helyre teszi. Ezután, ha úgy dönt, hogy nem vagy oda való (nem épülnek linkek megfelelő ütemben, nem kattintanak rá a keresőablakban stb.), akkor beteszi egy reálisabb helyre. (Mondjuk a huszadik oldalra). Ez visszaesés, de nem különösebb büntetés.

A sorrendező algorintust foolyamatosan változtatják, hogy ne legyen kiismerhető (meg persze javítják is). Lehet, hogy egy ilyen változás hátrányosan érinti az oldaladat.

Lehet datacenterek közötti különbség (az egyikben már jó helyen vagy, de egy másikban még a rossz helyen). Ezután ha a keresésed a második datacenterben történik azt hiheted, hogy visszaestél, pedig csak ott még nem frissültek az adatok.

Lehet egy spammelési kísérlet. Nézdd meg, hogy milyen url-ek szerepelnek az oldaladról az eredmények között. Velem (igaz, yahoo-nál) történt ilyesmi:
http://vbence.web.elte.hu/keresooptimalizalas_yahoo_origo.html
(keress "fuckonly"-ra :)

És még van millió hasonló dolog. Nyomozni kell... okosan :)
8

Comment spam

Poetro · 2008. Okt. 7. (K), 16.44
Ahogy tapasztaltuk a comment spam is nagyon sokat tud rontani a helyzeten, akár pár nap alatt lejebb rangsorol a Google, de szerencsére egy gyors irtást követően vissza lehet tornazni az oldalt. Ha lehet az oldalon bármilyen tartalmat felvinni átlagos felhasználóknak (akár regisztráció után), akkor mindenképpen érdemes megnézni hogy azok a felhasználók milyen tartalmakat hoztak létre (akár csak komment), ezekből kigyomlálni a spam-et (akár olyat is, amit valami trükkös HTML mögé rejtettek, ha lehet egyáltalán HTMLt beküldeni, és azok nincsenek szűrve).
2

engem is büntet... :(

NetBandita · 2008. Okt. 7. (K), 11.44
Valaki, aki SEO-ban jártasabb, mint én, fel tudna sorolni pár "bűntettet", amit a Google nem csíp? És mit kell tennem, hogy visszafogadjon a kegyeibe?
5

nu

killroy · 2008. Okt. 7. (K), 14.13
NetBandita: http://keresomarketing.fpn.hu/keresok.htm

A "Egyértelműen manipulatív célú trükkök" részhez görgetve az oldalt, megtalálod amit keresel.
3

Webmaster Guidelines

Török Gábor · 2008. Okt. 7. (K), 12.28
A Google elég világosan fogalmaz, hogy mit tekint irányadónak weboldal építésekor, bővebben a webmester irányelvek között.
6

És ráadásul

killroy · 2008. Okt. 7. (K), 14.16
És ráadásul magyar nyelven is elérhető. :)

Webmaster Guidelines magyarul
9

címsor

btegy · 2009. Már. 6. (P), 14.01
Szeretném megkérdezni, hogy ha a honlap címsora jelentősen meg van változtatva, akkor mi lesz az eredmény ? Pl eredeti: xy cég fuvaros változtatott: fuvaros xy cég
10

nem jelentős

gex · 2009. Már. 6. (P), 14.28
ez a példa nem jelentős változtatás.
az eredmény pedig attól függ, hogy mi volt, mennyire volt releváns, mi lesz és mennyire lesz releváns. ennyiből, hogy meg lesz változtatva a címsor, senki sem fogja tudni megjósolni, hogy mi lesz a hatása, ha lesz egyáltalán.

szerk: ja és legközelebb nyiss egy új témát, ha ugyanennyi köze lesz a kérdésednek az eredeti témához.
13

Átkattintást segítheti

Török Gábor · 2009. Már. 6. (P), 15.28
gexet annyival egészíteném ki, hogy a title többek között megjelenik a SERP-en is, viszont ott csak bizonyos része látszik, a többit nem mutatja a Google (noha a rangsorba beleszámítja). Ebben az aspektusában fontos lehet olyan üzenet elől szerepeltetése a title-ben, amely segítheti a látogatószerzést (tehát hogy a SERP-en megjelenő versenytársaid közül rád kattintsanak).
11

köszi

btegy · 2009. Már. 6. (P), 14.37
Köszi a gyors választ. Még egy biztos már ide illő kérdés : Ha a honlap kezdőlapján van flas kép és a mögötte lévő helyekre be van illesztve az adott kulcsszó az büntetendő ? Pl abban az esetben ha a kezdő oldalon minden kép mögé be van rejtve hogy Pl fuvar fuvaros És a képek száma pl 7
12

Látogatódnak jobb lesz?

Török Gábor · 2009. Már. 6. (P), 15.24
Mielőtt egy trükköt adaptálsz a honlapodon, tedd fel magadnak a kérdést: a látogatómnak ebből származik bármilyen haszna? Ha nem, akkor büntetendő. Büntetendő abban az értelemben, hogy mégha a Google nem is büntet meg, ha ugyanazt az effortot, amit kétes trükkökbe ölsz, a honlapod látógatók számára jobbá tételére fordítanád, lehet, hogy nem kerülnél előrébb három helyezést, de a látogatóid közül 20%-kal több ügyfeled lenne.