ugrás a tartalomhoz

PHP On-The-Fly!

Török Gábor · 2005. Május. 29. (V), 21.23
PHP és XmlHttpRequest a nyár slágere továbbra is
 
1

hátrányok

Dohány Tamás · 2005. Május. 30. (H), 01.42
A technika ellen szólnak súlyos hátrányai, melyeket mindenképp szem előtt kell tartani, és amiket meg is említ a szerző:

1. A JavaScript hiányában létrejövő fukcionalítás-vesztés
2. Az oldalak dinamikus-tartalma miatt a felhasználó könyvjelző-használata ellehetetlenül

Biztos van még más is, de én ezek miatt nem használom.

[ dtamas ]
2

Re: hátrányok

attlad · 2005. Május. 30. (H), 08.48
1. Úgy kell megcsinálni, hogy JS nékül is működjön (-> progressive enhancement).

2. Webalkalmazásoknál egyrészt általában nincs szükség a könyvjelzőkre. Pl. GMailen belül nem igazán van olyan rész, amit bookmarkolnék. De ha nem webalkalmazásról van szó vagy valamiért szükséges egy adott állapot bookmarkolhatóvá tétele, akkor megoldható a régi jó "fragment" azonosítókkal, magyarul az IRI végén levő #-es rész változtatásával.

Ja és csak a megfelelő helyeken célszerű ezt a technikát használni, pl. egy sima weboldalt (pl. egy híroldalt) teljes egészében ezzel elkészíteni nem sok értelme van.

Attila
3

hiroldal

Jano · 2005. Május. 30. (H), 10.19
En pont azon gondolkoztam nem reg, hogy a hirgyujto oldalakon lehetne nagyot dobni Ajax hasznalataval! PL tipikusan periodikus oldalfrissites van bekodolva, hogy a friss hirek megjelenjenek. Milyen szepen meg lehetne ezt oldani.
4

Chat

Dualon · 2005. Május. 30. (H), 13.36
Mostanában egy PHP alapú chaten gondolkodom, és szvsz ahhoz is ideális lenne.
Ugyanakkor az ActiveX-et, v. JS-t letiltóknak teljesen elérhetetlenné válik a dolog, ha csak ez van. Van valakinek statisztikája, infoja arról, ez az internetezők kb. hány %-át érinti (nyilván oldaltól függ, de kb.)?
5

javascript

Jano · 2005. Május. 30. (H), 13.59
Javascriptre 10%-ot szoktak mondani.

Sajat velemeny, hogy elsosorban vallalati, iskolai es hasonlo helyeknel jellemzo a javascript letiltasa az intezmeny halozatanak vedelme erdekeben, otthoni felhasznalok sokszor azt se tudjak, hogy ezt ki lehet kapcsolni.
6

thx

Dualon · 2005. Május. 30. (H), 15.30
Kösz a választ!

Ezt a 10% körüli értéket én is hallottam már több helyről (olvastam), jobbára 8-12% közt határozzák meg.

ActiveX letiltás szerintem (saját tipp!) 1-3% körül lehet, és - valóban, ahogy mondod - inkább céges/iskolai környezetben. Ott meg tessék tanulni, dolgozni! :D

Személy szerint nem éreztem ezt akkora hátránynak, hogy elvessem az XmlHttpRequest-et, de nem vagyok tájékozott a témában, szóval várom a további véleményeket is.