ugrás a tartalomhoz

.js és .css kiszolgálása egy fáljban

razielanarki · 2007. Május. 3. (Cs), 07.05
CSS és JS tartalom kiszolgálása egyetlen letöltésben.
 
1

nem blogmarkoltam

Hojtsy Gábor · 2007. Május. 3. (Cs), 10.02
Láttam, és azért nem blogmarkoltam, mert arról szól, hogy kihasználjuk a böngészők potenciálisan eltérő hibakezelő viselkedését, nem pedig arról, hogy valami korrekt, definiált módszert vennénk igénybe. Ezért nem is fogadtam volna be, ha rajtam múlik...
2

Mime?

janoszen · 2007. Május. 3. (Cs), 11.12
Ha már téma, azzal van valakinek tapasztalata, hogy lehet-e a levélhez hasonlóan multipart mime típusokat küldeni?
3

nem néztem utána, de

zzrek · 2007. Május. 3. (Cs), 11.25
azt írja, hogy "The technique relies on how CSS and JS parser behaves in IE and Firefox" vagyis elképzelhető, hogy ez egy szabványosított viselkedés, amit egy arra hivatott szervezet ajánlott. Ha így van, akkor szerintem ez egy jó ötlet (bár én nem használnám feltétlenül). Tetszik, ha valaki olyan furfangos dolgokra rájön, amire esetleg:
- az alaprendszer (szabvány) létrehozói nem is gondoltak
- olyan dolgot valósít meg, amit más hagyományosan gondolkodó személy nem is gondolna, hogy lehetséges
Nekem tetszett a blogmark, ha nem is használom majd; egyrészt szórakoztatott, másrészt tudni fogom, hogy mi ez, ha találkozom vele véletlenül.
4

A CSS és JS fájlok kezelését húzza keresztbe

Jano · 2007. Május. 3. (Cs), 13.18
A böngészőkbe vannak olyan funkciók amik feltételezik, hogy egy CSS fájl az csak CSS fájl, míg egy JS fájl az megint egy JS fájl, lásd JavaScript, CSS letiltás, vagy esetleg css fájl csere.

A fájlok összefűzésének van értelme, de nem minden határon túl. Amíg a mai javascript könyvtárak és a szétszedett CSS fájlok akár több tucatnyi fájlt is jelenthetnek, addig ez a lépés már csak 1-gyel csökkenti a hivatkozási számot, ami arányaiban már teljesen lényegtelen.

Ha mégis valakinek erre kéne optimalizálnia, akkor használja inkább a hagyományos megoldast: tegye a HTML fájlba a css és js definicókat is, mint a google.com.
5

egyetértek

zzrek · 2007. Május. 3. (Cs), 14.55
egyetértek, ritka az eset, amikor érdemes lenne használni. (ahogy említettem én nem is használnám, hanem pl akkor már én is bennhagynám a htmlben, ahogy írtad)
Az viszont kicsit baj lenne, ha a böngésző css vagy a js letiltása csak akkor működne, ha külön fájban lennének...