ugrás a tartalomhoz

Typesafe objects in PHP

Török Gábor · 2007. Feb. 20. (K), 17.14
Típus definiciók dokumentációval
 
1

Nincs túl sok értelme

vbence · 2007. Feb. 20. (K), 18.13
Vicces, hogy a PHP szépen lassan kezdi elveszíteni azt ami népszerűvé tette (pl REGISTER_GLOBALS), most meg a gyengén tipusosból erőssen tipusos lesz... Ha némi józan ész is vegyülne a dologba lassan meg se tudnánk különböztetni a JAVÁtól.

A cikk abbol a szempontból jó, hogy szemléltet néhány nyelvi lehetőséget a PHPben, de egy ilyen dolgot nem szkript szinten és nem kommentekkel kell megvalósítani.
2

Fontos helyek

janoszen · 2007. Feb. 20. (K), 22.55
Szerintem, a fontos helyeken kell ellenőrizni, ha már PHP. Ha meg típusellenőrzés, akkor meg meg lehetne valósítani a típusosztályokat...
3

pedig jóság

Hodicska Gergely · 2007. Feb. 21. (Sze), 03.59
Azért mert a PHP egyszerű mint a bot ;), attól még lehet benne használni érdekesebb dolgokat is. Pl. az annotation nagyon hasznos tud lenni. Például csináltunk egy adminfelületet, ahol egy oldal adott funkcióját egy osztály adott metódusa valósította meg. Szerettük volna, hogy ne kelljen minden esetben a paraméterek meglétének ellenőrzésével bíbelődni (nem az volt a cél, hogy a felhasználóktól védjük meg a cuccot, hanem a programozói hibáktól). Erre nagyon jól bevált, hogy ezen metódusok fölé DocBlock commenteket helyeztünk el, itt fel kellett sorolni a metódus paramétereit, és a Controller cucc ez alapján végzett a kérésen egy "előellenőrzést". Tök hasznos volt: a dokumentációt egyből föl tudtad használni egyéb célokra is.


Üdv,
Felhő