ugrás a tartalomhoz

A Microsoftnál fogják továbbfejleszteni a Firefoxot

Joó Ádám · 2006. Aug. 31. (Cs), 16.54
A Microsoft laborjában optimalizálják a Firefoxot Vistára
 
1

Félervezető címről

sly · 2006. Aug. 31. (Cs), 17.11
2

nem én

Joó Ádám · 2006. Szep. 1. (P), 07.01
A cikk címét vettem át, de a leírásban benne van, miről is van szó.
3

a leirást senki nem olvassa el

vbence · 2006. Szep. 1. (P), 12.48
A leirást legfeljebb a cikk elolvasása után nézi meg az ember (én legalábbis)...

Amúgy a cikket olvasva a "Sok hűhó semmiért" mondat jut eszembe.
6

egyvalaki biztos :)

Joó Ádám · 2006. Szep. 2. (Szo), 00.25
Én mindig elolvasom a link fölött megjelenő címkét, mert a cím sokszor nem szolgál elég infóval.
4

Ha már nem IE, akkor legalább Vista

Hojtsy Gábor · 2006. Szep. 1. (P), 14.25
Vbencével ellentétben szerintem nem sok hűhó semmiért a dolog. Nekem a következő mondatok olvasására csillant fel a szemem:
A válaszok tanúsága szerint a fejlesztőket különösen a Vista olyan újdonságai érdekelnék, mint az Internet Explorer 7 által is használt védett mód, az operációs rendszerbe épített RSS támogatás, valamint a Vista naptárának és címjegyzékének illesztése - ezekeket ugyanis mind szívesen kihasználnák és integrálnák a Firefox böngésző ill. a Thunderbird levelező az új Windows alatt futó változataiba.

Tehát itt arról van szó, hogy lehetőleg ne csak a Microsoft programok használják ki a Vista újdonságait, hanem más termékek is. A Vista sok újítása (pl. központi RSS tár, naptár és címjegyzék) ugye csak akkor értékes, ha együttműködik a programjaiddal, azokon átjárást tesz lehetővé. Ha a nyílt forrású megoldások fejlesztői maguk fekszenek neki ezek implementálásához (nem a Vista szolgáltatásokra építve), akkor minek frissítsenek Vistára a felhasználók? Ha meg kihasználják a Vista lehetőségeit, akkor egy okkal több, hogy a Windows felhasználók Vistára frissítsenek.
5

Egy kis off.. :)

Patai László · 2006. Szep. 1. (P), 20.28
Két hete használok Windows Vista-t! MS-tól kaptam tesztelésre! Lehet, hogy most a sok linux fun megvet, de nekem nagyon bejön. Jó kis oprendszert hoztak össze! Rengeteg kényelmi funkciót tettek bele, amit én eddig hiányoltam. Az új ie is így elsőre jól néz ki (megjegyzem, hogy sok firefox-os hasonlóságot véltem felfedezni). Végre jól kezeli a css-ek nagyrészét is... és ami nagyon meglepett, találtam olyan amit a firefox nem tud és vista alatt a 64bites ie igen :) (betűk árnyékolása css-el)
7

Nem a legfontosabb a text.-shadow de FF 2.0 is fogja

Jano · 2006. Szep. 2. (Szo), 02.47
Nem mondanám a legfontosabb CSS tulajdonságnak a text-shadow-t, de öröm ha támogatni fogja. Ez alapján a bejegyzés alapján a Firefox 2.0 is.
8

Filterrel támogatva.

sly · 2006. Szep. 3. (V), 12.52
Eddig is támogata az IE csak filterekkel, szintén css-ben. Az árnyék mellet támogat blur, glow, gray, invert, x-ray, light, stb. effekteket.