ugrás a tartalomhoz

The Sad State of Web Development

deejayy · 2016. Jan. 15. (P), 05.54
Túl komplikálttá vált a web
 
1

Gyöngyszem

Hidvégi Gábor · 2016. Jan. 16. (Szo), 17.06
Ryan Dahl szerintem egy felálló komikus, meg vicc az egész node.js, ahogy létrejött, meg ami azóta történt vele.

Dahl was inspired to create Node.js after seeing a file upload progress bar on Flickr. The browser did not know how much of the file had been uploaded and had to query the Web server. Dahl desired an easier way.
A node.js születéséről szóló interjúban arról mesél, hogy a blokkoló kérések miatt nem lehetett lekérdezni a feltöltés állapotát. Érdekes módon a php-soknak azóta sikerült megoldalni ezt a problémát.

Évek kellettek a node.js közösségnek, hogy rájöjjenek a nyilvánvalóra, hogy a javascriptet a böngészőkben található formájában nem szerveroldali fejlesztésre találták ki, emiatt kénytelenek voltak belenyúlni az Ecmascript szabványba, hogy ne kelljen olyanokkal küzdeni, mint a callback hell és társaik.

Rajtuk kacag a világ.

Javascript has zero standard library
Nem szeretek "én megmondtam"-ozni, de ezt már évekkel ezelőtt leírtam, ehhez nem kell kell különösebben sok sütnivaló.

the background of React is: Facebook couldn’t create a notification indicator on Facebook.com, so they create this over engineered dump pile to solve that problem. Now they can tell you how many unread posts you have while downloading 15 terabytes of Javascript
A Facebook az amatőr programozók gyülekezete, erre bárki rájöhet, ha böngészőben tölti be az oldalt.

When you think you need a SPA, just stop thinking. Just don’t. Your users just don’t fucking care
Amíg a felhasználók nagy többsége nem tudja megmondani, mi a böngésző és a weboldal közti különbség, addig felesleges Single Page Application-t fejleszteni, ugyanis nem fogják tudni, miért jó ez nekik.