ugrás a tartalomhoz

An Intro to Functional Programming Concepts in JavaScript

MadBence · 2015. Okt. 25. (V), 12.48
Bevezetés a funkcionális programozásban használt néhány primitív használatába
 
1

Jók ezek a konceptek, de ez

kmARC · 2015. Okt. 26. (H), 08.16
Jók ezek a konceptek, de ez már a többedik JS-re ráerőltető cikk, amelyikkel szembe találkozok. A point-free stye, a curry, és a többi hasznos dolog egyelőre nekem nem tűnik túl szépnek JS-ben (ettől függetlenül használom). Haskell (illetve gondolom más funprog nyelv) esetén viszont a szép szintaxis, és a nyelvi szemantika is segít (pl. do notation).
2

Poetro múltkori írásában én

Hidvégi Gábor · 2015. Okt. 26. (H), 11.17
Poetro múltkori írásában én is feltettem a kérdést, hogy hol érdemes funkcionálisan programozni, és azt a választ kaptam, hogy adatfeldolgozásnál. Node miért akarnék én adatot feldolgozni egy olyan nyelvben, amit alapvetően nem erre találtak ki? A funkcionális nyelvek így lettek megtervezve és elkészítve, a JS-ben még az egyik legfontosabb optimalizáció, a tail call is hiányzik. Akkor miért erőltesse bárki is?
3

Van szükség TCO-ra? Milyen

MadBence · 2015. Okt. 26. (H), 14.44
Van szükség TCO-ra? Milyen gyakran használsz rekurziót (olyat, amire alkalmazható a TCO)? A válasz nagy valószínűséggel az, hogy nincs rá szükség (a legtöbb esetben), amikor pedig van, akkor léteznek kerülőmegoldások rá.
Adatfeldolgozás: adattranszformálás. Minden webszerver ezt csinálja, a kérést egy válasszá transzformálja, persze ez többnyire a kérés paramétereinek feldolgozásában, valamilyen adatbázis-lekérdezésben, és az eredmény formázásában merül ki.

Egyébként jogos, tényleg nem (olyan) szép a szintaxis sok esetben, ettől függetlenül az elveket érdemes megjegyezni (és a megértést nagyban segíti, hogy egy olyan nyelven keresztül mutatják be ezeket, amitkvázi mindenki ismer).
4

JS-ben en sem hasznalnam,

dbedo · 2015. Okt. 27. (K), 11.13
JS-ben en sem hasznalnam, ettol fuggetlenul renteg mas helyen igen, peldaul web servicek irasahoz. Ha tenyleg erdekel a tema, ajanlom Marius Eriksentol a Your Server as a Function-t.
5

A web service-edet is írhatod

Poetro · 2015. Okt. 27. (K), 19.37
A web service-edet is írhatod JS-ben.
7

Nem azt mondta, hogy nem

kmARC · 2015. Okt. 28. (Sze), 11.03
Nem azt mondta, hogy nem lehet, hanem azt, hogy a szintaxis jo, es bar JS-ben nem, de mashol hasznalna.
6

Huh, kezdunk elmenni

kmARC · 2015. Okt. 28. (Sze), 11.02
Huh, kezdunk elmenni absztrakt offba, de ha már ezt a cikket belinkelted, lazán kapcsolódik: http://cycle.js.org/

Ugyanis nemcsak a szervered egy függvény, de a kliensed is (és az ember/felhasználó is ;-))