ugrás a tartalomhoz

io.js

MadBence · 2015. Jan. 15. (Cs), 03.53
Megjelent a Node.js fork első verziója
 
1

Ne

Hidvégi Gábor · 2015. Jan. 16. (P), 10.42
A node.js elég komoly gondokkal küzd, ha ezt még megfejelik azzal, hogy megosztják a közösséget, amibe új dolgokat tesznek, és a két változat nem lesz kompatibilis, az nagyon messzire visz. Mindenhol majd fel kell tüntetni, hogy ez a modul csak io.js-en működik, én meg csak node.js-hez értek, a másikhoz nem?
2

Nem

Poetro · 2015. Jan. 16. (P), 11.13
Amennyiben nem használod ki a különbségeket, illetve amennyiben sikerül végre a pull requesteket bevenni a Node.js-be akkor nem lesznek komolyabb problémák. Nem mintha nem lenne minden nyelv, keretrendszer, adatbáziskezelő esetén egy-egy fork, ami nem működik teljesen úgy, mint az eredeti.
3

Support

Hidvégi Gábor · 2015. Jan. 16. (P), 11.41
A másik fontos kérdéskör a support: nem hiszem, hogy lehet építeni pár fejlesztő fellángolására, de legalábbis én biztosan nem váltanék egy újabb villára mondjuk két évig, amíg nem látom, hogy van mögöttük egy kőkemény vezetés.
4

Pontosan miből szűrted le,

MadBence · 2015. Jan. 16. (P), 11.54
Pontosan miből szűrted le, hogy nincs support, vagy hogy ez néhány fejlesztő fellángolása, vagy hogy a project ad-hoc módon van vezetve?
5

A prog.hu-s linken olvasható,

Hidvégi Gábor · 2015. Jan. 16. (P), 12.08
A prog.hu-s linken olvasható, hogy az io.js alig múlt egy hónapos. Ha odaállítok a főnököm elé, hogy használjuk ezt élesben, mert egy csomó újdonság van benne, kinevet, és elküld, hogy gondolkozzak már el ezen egy kicsikét. Egy ilyen komplexitású projektnél el kell telnie egy minimális időnek, mire megbízhatónak lehet minősíteni, erre írtam a két évet.

Biztosan van most support, de ha fél év múlva elfogy a lendületük, és épp akkor kiderül pár komoly bug, mi meg már használjuk, akkor foghatjuk a fejünket, hogy ki fogja ezt kijavítani.

Egy ilyen projekt mögött minimum egy profitorientált, de inkább for profit céget várok el, mert az egy hajtóerő, hogy ne hagyják abba bármikor.
7

Nem értelek, a node-ot 2009

MadBence · 2015. Jan. 16. (P), 12.34
Nem értelek, a node-ot 2009 óta fejlesztik, az iojs egy fork, ami a node kódbázisára épül, api kompatibilis vele (a natív modulok most épp nem működnek, de ez gyakorlatilag minden node verzióváltásnál is megtörtént). A különbség annyi, hogy az egyes tervezői döntéseket monstantól a kontribútorok akarják meghozni, nem valami misztikus cég (joyent).
8

Nem az a lényeg, hogy a

Hidvégi Gábor · 2015. Jan. 16. (P), 12.48
Nem az a lényeg, hogy a node.js-t mióta fejlesztik, az egész most az io.js-ről szól, ami, akárhogy is szépítjük, egy hónapos. Amíg nem telik el egy bizonyos idő, és nem bizonyítják be, hogy mennyire elkötelezettek, addig nem lehet rájuk építeni komolyabb dolgot. Otthoni tákolgatásra persze lehet nyugodtan használni.
10

Az iojs fejlesztői nem a

MadBence · 2015. Jan. 16. (P), 13.19
Az iojs fejlesztői nem a semmiből pattantak elő, gyakorlatilag a legnagyobb node kontribútorok kezdték el csinálni. Butaság lenne az iojs-re egy friss, gyerekcipőben járó projectként gondolni.
11

Bounty

Hidvégi Gábor · 2015. Jan. 16. (P), 14.21
Értem. Tehát van egy csoport lázadó fejlesztő, akik egy új villa építésébe kezdtek. Mi garantálja, hogy a legközelebbi konfliktus alkalmával nem jut eszébe egy részüknek, hogy továbbmenjenek, és egy újabb villán dolgozzanak? Egyszer már megtették.
9

Profitorinentált cég

Udi · 2015. Jan. 16. (P), 13.09
A profitorientált cég nem elég szűrő, a Joyent elvileg profitorintált, mégsem mozgott elég gyorsan, helyette lett az io.js, amire rögtön váltott is az Uber. Az Uberbe tavaly 17 milliárd dollárt fektettek, és nagyon sok országban törvényileg próbálják szabályozni, mert nagyon gyorsan terjed.

„Ez az a világ, ahol nem a nagy hal eszi meg a kicsit, hanem a gyors a lassút.” - Marie Clarence
6

Akkor nézd meg

Poetro · 2015. Jan. 16. (P), 12.13
Akkor nézd meg, milyen vezetés van mögötte. Pontosan ugyan azok az emberek, akik eddig is a Node.js fejlesztése mögött voltak. Például a Node.js korábbi vezető fejlesztője.