ugrás a tartalomhoz

Why GitHub is not your CV

Hidvégi Gábor · 2014. Okt. 3. (P), 14.48
Kevés és nem strukturált információt szolgáltat a GitHub a munka szempontjából
 
1

Iiiigen

vbence · 2014. Okt. 3. (P), 17.48
Nem lenne viszont hülyeség egyfajta egységesített porfólió formátumot kitalálni, amibe te magad válogatod össze a munkákat, és lehetőséged van megfelően kommentálni őket. - A meghatározott formátum garantálná, hogy az áttekintés ne követeljen túl nagy erőfeszítést az értékelő részéről és persze megkönnyíthatné az összehasonlítást.
2

SO careers

Práger Ádám · 2014. Okt. 3. (P), 20.19
http://careers.stackoverflow.com

Szerintem egész jó.
5

Anyagilag érdekelt

vbence · 2014. Okt. 4. (Szo), 12.18
Sose lesz standard. - Az a baj vele, hogy nem egy standard hanem egy szolgáltatás.
6

Standard sosem lesz

Práger Ádám · 2014. Okt. 4. (Szo), 14.42
Önéletrajzból sosem lesz rendes standard, pont azért amiért minden termékből többféle van. :) Valakinek az egyik tetszik, valakinek a másik...
7

CV-ből van

vbence · 2014. Okt. 5. (V), 10.52
standardnak tekinthető formátum:
https://europass.cedefop.europa.eu/en/home

Az online eszköz csak segítség, letölhetőek a dokumentumok sablonok is:
https://europass.cedefop.europa.eu/en/documents/curriculum-vitae/templates-instructions
8

Az Europass formátummal

virág · 2014. Okt. 7. (K), 09.35
Az Europass formátummal péládul Nagy-Britanniában nem sokra mész, sem USA-ban. Nincs egységes CV standard.
11

Nem azt mondom,

vbence · 2014. Okt. 7. (K), 13.24
hogy már teljes mértékben elfogadott, és a probléma megoldottnak tekinthető. - Viszont egy kezdeményezés egységesítésre (egy adott munkáltató persze előírhat bármilyen nekik tetsző formátumot).

Nagy-Britanniában nem sokra mész

Annyira azért jó, mint egy nulláról, Wordben megírt CV. Benne van, hol tanultál, hol dolgoztál, milyen nyelven beszélsz.
14

Amikor egy amerikai céghez

kuka · 2014. Okt. 7. (K), 13.34
Amikor egy amerikai céghez jelentkeztem, küldtek egy saját önéletrajz sablont, hogy azt töltsem ki, mert a vezetőség könnyebben átnézi az azonos szerkezetű önéletrajzokat. Majdnem szóról szóra Europass volt, csak a végén kérték a tapasztalatokat más lebontásban is.
9

Szerintem a CV egyre inkább

virág · 2014. Okt. 7. (K), 09.39
Szerintem a CV egyre inkább csak formaság, ma már a fejvadászoktól érkező megkeresések nagy része a LInkedIN-ről jön és a tapasztalataim alapján én úgy látom, hogy a CV-t habár még kérik, de már szinte csak azért, hogy ha interjúra mész, akkor legyen hova jegyzetelgetni az interjúztatónak. Persze ez csak szubjektív, nem általánosítanék, mert nincs annyi tapasztalatom.
12

Ezzel nem vitatkozom.

vbence · 2014. Okt. 7. (K), 13.29
Ezzel nem vitatkozom. Ezért is beszéltem portfólióról (amit a cikkben is említenek). Valami, ahol te prezentálhatod az érdekesnek vélt (és ablakba is kirakható) munkáidat.

Persze ha nem konkrétan a projekt UI részén dolgoztál, akkor nincs értelme sok csillivilli screenshotot berakni, viszont egykettőt érdemes, mellé meg jöhetnek az UML diagrammok, technology stack-ek, adatbázis sémák.
15

Kb ennyi. A fejvadászoknak

BlaZe · 2014. Okt. 7. (K), 22.34
Kb ennyi. A fejvadászoknak elég komoly adatbázisai vannak, be vagyunk indexelve durván :) Kb arra kell a CV, hogy a kulcsszavakat beindexeljék belőle. LinkedIn óta ez meg még egyszerűbb. Nálunk van aki direkt meg se nézi a CV-t technikai interjú előtt, mert nem akar semmilyen előítélettel odaülni a delikvens elé, döntsön a tudás alapon. És valóban. Interjúztunk olyan svájci fickót, akinek nagyon durvának tűnő CV-je volt, neves egyetemről volt Msc-je, senior architect és team lead volt már kb a jura kor óta nagy bankoknál, ketten hívtuk fel, azt hittük meg fog enni minket kanállal. Aztán alap dolgokban mondott olyan hülyeségeket, hogy el se hittük. LinkedIn-en megtalálnak, azt kell kitölteni. Ha ott van egy jó profilja valakinek, akkor már csak az igényeket kell meghatározni, és nyilván rendelkezni a leírt tudással, ott a világon mindenhonnan kapni fog az ember megkereséseket. Aztán ha elhelyezkedtél olyan helyre ahol jól érzed magad, akkor a LinkedIn baromi idegesítővé válik :)
16

Ezzel a linkedin a

kuka · 2014. Okt. 8. (Sze), 11.25
Ezzel a linkedin a munkakeresést a frászbúkozás szintjére alacsonyította. Sajnos igazad van. Akinek nincs egy sereg barátja, azt a fejvadászok messziről lesz… szóval elkerülik.
3

https://jsonresume.org/

MadBence · 2014. Okt. 3. (P), 22.07
4

Képek

vbence · 2014. Okt. 4. (Szo), 12.16
Hova teszem a képeket? Hogyan írom a le kontextust? (Ez volt a blogmark lényege). Mi a helyzet olyan területekkel ahol a JSON nem létező dolog, mondjuk bármi ami nem JS-alapú?

A CV meg pont hogy nem portfólió.
10

Kép:

amcsi · 2014. Okt. 7. (K), 13.21
Kép: basics.picture

Kontextus: publications[n].summary
13

Oké,

vbence · 2014. Okt. 7. (K), 13.31
Oké, de ez akkor is egy CV, messze nem portfólió. Kép alatt a szoftver leírásához kapcsolódó dolgokra gondoltam, amivel "eladod" a dolgot, mogy mekkora királyságot csináltál.