ugrás a tartalomhoz

A target=blank megoldása XHTML-ben

Anonymous · 2006. Ápr. 1. (Szo), 15.48
Egy módszer a target="_blank" megoldására XHMTL Strict-ben, ahol ez közvetlenül nem lehetséges
 
1

De miert?

Adam · 2006. Ápr. 2. (V), 14.36
Vajon miert is szedtek ki a strict modbol a target-et? hogy ne tudjak a felhasznalo linearis bongeszeset az oldalak keszitoi megzavarni. Ha en meg akarok nezni egy linket, szeretnem EN eldonteni, hogy azt uj ablakba/tabba/stb. akarom nyitni, vagy sem. Ja hogy elvisz az oldalrol az a link? Ha erdekelt az iras, amiben a linket talaltam, vissza fogok menni, hiszen ott van a back button. Vagy eleve uj ablakba/tabba nyitom EN magam. De EN akarom tenyleg eldonteni. felejtsuk el a target-et, felejtsuk el ezt a window.open(this.href);-et, mivel ezzel millio kis ablakot nyitunk, amit a felhasznalo NEM szeretne, hiszen lehet, hogy csak a hatterbe akarna nyitni azt a linket, hogy a hivatkozast kesobb olvassa el. Ehelyett az arcaba nyilik egy ablak, remulten hatraesik, es bezar mindent ijedten. Szerintem gondolkozzunk el ezen!

Es egy oldal, hogy onnan is okosodjunk.
2

Miért ne?

Anonymous · 2006. Ápr. 2. (V), 15.01
Szerintem az új ablak mára elég széles körben használt, hogy kivívja létjogosultságát, sőt merem azt állítani, hogy ez a gyakorlat. Nem lenne bölcs dolog elsiklani afölött, hogy a netezők 90%-a olvasni is alig tud, nemhogy abba gondolkodna, hogy egy linket most új tabban szeretne megnyitni. Ha meg öntudatos böngésző az illető, már úgy is beállította, hogy az új ablak automatikusan új tabban nyíljon meg, vagy fenetudja.

Ha az eddigi érvelésem komplett baromság is lett volna egy dolog biztos: statisztikailag több oldlalletöltést eredményez, ha a te oldalad is ottmarad valahol a háttérben. És azoknál az oldalaknál, ahol a pénz bármilyen módon szerepet játszik ez egy kirobbanthatatlan érv az új ablak mellett.

Bence
3

Nem veszi észre!

Jano · 2006. Ápr. 2. (V), 18.14
Ha már a netezőt lehülyézed akkor nyugodtan nézd még hülyébbnek. Egy új ablak nyitásakor egyszerűen nem veszi észre, hogy új ablak nyilt, csak annyit lát, hogy a vissza gombja nem müködik! Egyébként ehhez nem is kell annyira hülyének lenni, egy gyors gépen pillanat alatt nyilhat az új ablak.
4

"böngészés"

Hojtsy Gábor · 2006. Ápr. 2. (V), 18.26
Szerintem a "böngészés" mint olyan nem igazán használható modell, ha egy webalkalmazás felületének felépítésében gondolkodunk. Ebben az esetben mindenképpen hasznos lehet az új ablakba nyitást megpróbálni (bár ezt a power user le is tilthatja ugye).
5

alkalmazás

Anonymous · 2006. Ápr. 2. (V), 21.14
Itt elsősorban egy mezei oldal szolgált állatorvosi lóként. Ha webalkalmazásról beszélünk, ott amúgy is a szkript használata a megszokott, nekik nem nagy érvágás a target=blank "elvesztése".
6

weboldal <> webalkalmazás

Adam · 2006. Ápr. 3. (H), 10.34
Azért valljuk be, egy webapplikáció és egy weboldal között eléggé nagy a különbség. Én a mezei user oldalak nézegetéséről beszéltem. Természetes, hogy egy alkalmazás ablakot nyit -- bár lassú gépen ez is meglassíthatja a munkát --, de ettől most tekintsünk el.

A weblaboron sem új ablakba nyílnak a blogmarkok, hanem önmagukra.
7

akkor jó

Hojtsy Gábor · 2006. Ápr. 3. (H), 19.33
Örülök, hogy teljesen egyetértünk. Te feltetted a kérdést, hogy De miert?, és közben mutattál egy szemszöget, én pedig megmutattam azt a szemszöget, ami válasz a kérdésedre. Amiben viszont szerencsésen egyetértünk. Nem igazán lehet eltekinteni a webalkalmazásoktól, amikor naponta jönnek ki a webes szövegszerkesztők, banki alkalmazások, az egyetemem is éppen webes felületű tanulmányügyi rendszerre tér át, és a Weblabor anyaszervezete is a Webalkalmazások Fejlesztése Szakosztály :)