ugrás a tartalomhoz

Billingo - számlázás egyszerűen

Max Logan · 2014. Ápr. 29. (K), 10.49
Egyszerű, online számlázó rendszer, ingyenes és fizetős csomaggal, API támogatással. PDF számlakép, akár időbélyeggel ellátva
 
1

Három oka van annak, hogy

Max Logan · 2014. Ápr. 28. (H), 22.15
Három oka van annak, hogy beküldtem ezt a blogmarkot:
  1. A rendszerhez van API támogatás, és mivel itt sokan foglalkoznak olyan rendszerek fejlesztésével, ahova érdemes lehet számlázó rendszert integrálni, jó választás lehet a Billingo.
  2. Valódi e-számlát (időbélyeggel) lehet kiállítani, ha éppen úgy akarjuk. (Nem kell nyomtatni a számlákat.)
  3. Friss fejlesztés, minél többen használjuk, minél több visszajelzést kapnak, annál jobb lesz a cucc.
2

www.szamlakozpont.hu

aboy · 2014. Május. 7. (Sze), 09.20
Nahát ilyet is lehet? Akkor én is. Ha mégsem, törölhető :-)

Három oka van annak, hogy beküldtem ezt a hozzászólást:

1. A rendszerhez van API támogatás, és mivel itt sokan foglalkoznak olyan rendszerek fejlesztésével, ahova érdemes lehet számlázó rendszert integrálni, jó választás lehet a Számlaközpont.hu.
2. Valódi e-számlát (időbélyeggel) lehet kiállítani, ha éppen úgy akarjuk. (Nem kell nyomtatni a számlákat.)
3. Nem friss fejlesztés, de minél többen használjuk, minél több visszajelzést kapnak, annál jobb lesz a cucc.
3

Nekem nem hiányzik

Hidvégi Gábor · 2014. Május. 7. (Sze), 12.03
Sok szolgáltatásnak van API-ja, de ettől még nem hiszem, hogy a weblaborra mint szakmai fórumra tartozik. Ha elkezdenek ilyen blogmarkok és hozzászólások megjelenni, akkor az messzire vezet.
4

Azt hiszem kellőképpen

Max Logan · 2014. Május. 7. (Sze), 18.48
Azt hiszem kellőképpen szakmai az ajánlás, de kérlek részletesen indokold, ha nem így látod. (Akár privátban, vagy külön témában...)

Idézet magamtól:
[...] és mivel itt sokan foglalkoznak olyan rendszerek fejlesztésével, ahova érdemes lehet számlázó rendszert integrálni [...]


Egyébként pedig ha valahol, akkor éppen itt, a Weblaboron lenne helye egy olyan linkgyűjteménynek, ami az API-val rendelkező szolgáltatásokat gyűjti össze. Hogy ne csak statikus legyen a dolog, lehet az egyes szolgáltatások API-jára egy-egy témát nyitni, amiben kivesézésre kerül, hogy mi a jó benne, mi a rossz (úgyis többször terítéken volt/van az API kérdéskör). Ezzel egyrészt kapna egy újabb színt a fórum, másfelől pedig értékes feedback mehetne vissza a fejlesztőkhöz.

Tényleg úgy érzem, hogy a Weblabor lapos, megfakult és rugalmatlan lett. Semmi fejlődés, aminek okát nem látom, csak azt, hogy bármi felvetés van, érdemi változás évekkel később sincsen...

Ha már Weblabor, akkor itt kellene igazán pezsgő életnek lenni, de sajnos nincsen. Kár, hogy a Weblabor szépen lassan elhal, laborra még csak hírből sem hasonlít...

Nem mellesleg, igencsak elkélne pl. egy Startup linkelde, stb, stb.
5

Kétségtelenül hozna életet a

Hidvégi Gábor · 2014. Május. 7. (Sze), 18.50
Kétségtelenül hozna életet a weblaborra, de szerintem egy idő után elmenne a "ki reklámozza hangosabban a saját szolgáltatását" irányba, ami nem feltétlenül jó.
6

Gábor, most komolyan az a

Max Logan · 2014. Május. 7. (Sze), 18.58
Gábor, most komolyan az a bajod, hogy valaki reklámot csinálna egy olyan szolgáltatásnak, amiből más profitálhatna mondjuk a saját mindennapi kóder munkája, vagy pedig tanácsadói tevékenysége kapcsán?

Ez meglehetősen szűklátókörő hozzáállás! Talán az ilyen és ehhez hasonló attitűdök miatt mondtam az elmúlt években egy eset alkalmával igencsak csúnyákat erre a közösségre...
7

Nem, ezzel nincs bajom,

Hidvégi Gábor · 2014. Május. 7. (Sze), 19.08
Nem, ezzel nincs bajom, viszont ebből a szolgáltatás nyújtója is profitál, akkor viszont úgy tisztességes, ha részt vállal a weblabor költségeiből.
8

Hát e kérdésben nem értük

Max Logan · 2014. Május. 7. (Sze), 19.43
Hát e kérdésben nem értük egyet. Ha én építek egy adatbázist szolgáltatókból, ami a közösségnek hajt hasznot*, akkor miért kellene a szolgátatóknak hozzájárulni a felület működtetéséhez? Sajnálom, hogy itt még az a személet dívik, hogy fúj reklám, fúj önreklám. Ez olyan gyerekes, és semmi értelme. Ebben a szemléletben semmi közösségi nincsen...

* Mondjuk nagyon jó lenne egy-két mini adatbázis a Weblaborra, amiből lehetne lekérdezni API segítségével, meg aztán lennének mondjuk havi vagy negyedéves szinten frissülő "kiadványok". Pl. tárhelyszolgáltatók adatbázisa, amiben szerepelne egy-két objektív összehasonlító paraméter, ami alapján pl. az API-n keresztül lehetne lekérdezni, ha van egy ügyfél igény, vagy valaki akar indítani új projectet.

De visszatérve a te felvetésedre. Meddig tartott volna a Weblabor döntéshozóinak, üzemeltetőinek megkeresni a szolgáltatókat, hogy:
Figyu gyereket, van itt egy közösség, ahol megfordulnak szép számmal potenciális ügyfelek, mind felhasználói, mind üzemeltetői körökből. Csinálnák egy DB-t, amiben ott lennétek ti, de cserébe kérnénk némi támogatást a közösségünknek, anyagiak formájában. Nem sokat, csak egy keveset. A dologgal kölcsönösen jól járnánk. Na, mit gondoltok?

Ezt már úgy 5-8 éve meg kellett volna lépni...

Ha már így szóba került: én fogok építeni egy "potenciális partner" adtabázist, amiben nagyon sok partner adata megtalálható lesz és később majd publikus API is lesz hozzá és kiadvány is. Nem csak webes szolgáltatók lesznek benne. Teljes országot lefedő adatbázis lesz. Én így (is) teremtek értéket...
11

A tárhelyszolgáltatói lista

Hidvégi Gábor · 2014. Május. 7. (Sze), 20.45
A tárhelyszolgáltatói lista már felmerült korábban a fórumban, biztos nem véletlenül nem készült ilyen, mindenkinek mások a mozgatórugói.
12

[...] mindenkinek mások a

Max Logan · 2014. Május. 7. (Sze), 21.01
[...] mindenkinek mások a mozgatórugói.
Valószínűleg.

Én megcsinálom a magam adatbázisát, mert nekem több tevékenységem miatt is szükségem van egy ilyenre. Hogy publikálva ebből más is profitálhat, nekem csak öröm...
14

Ha már ilyen off...

Pepita · 2014. Május. 8. (Cs), 08.02
Tény, hogy sok mindenen kéne változtatni a WL-en, de szerintem amíg gyakorlatilag mindenben Ádám az egyedüli illetékes, addig nem lehet belőle újra labort csinálni, mindig lesznek csoportok, emberek, akiknek pont az nem tetszik, amiben változás történt. Egy ekkora site-hoz szerkesztői gárda kell, akik megvitatják az ilyesmit és közösen döntenek.
Az ember nem tökéletes, így képtelen olyan döntéseket egyedül meghozni, amik egy ekkora közösségben legalább a túlnyomó többségnek tetszik.

A felmerülő plusz szerkesztői feladatok ellátásáról nem is beszélve... Ez ma is mélyen a kívánatos alatt van, pláne ha még további karbantartanivalót szeretnétek.

Ne haragudj, Ádám, moderálj ki nyugodtan, de többedszerre mondom: egyedül nem vagy elég erre, még ha semmi mást sem csinálnál, akkor sem.
9

Ha már említetted: van

Max Logan · 2014. Május. 7. (Sze), 20.20
Ha már említetted: van nyilvános adat arra vonatkozólag, hogy milyen típusú és milyen összegű költségek keletkeznek a Weblabor üzemelése kapcsán? Komolyan érdekelne...

Ha nem publikus, akkor azt szeretném kérni, hogy az illetékes privátban néhány szóban meséljen nekem a költségekről. Mert lehet, hogy hamarosan tudnám és akarnám is támogatni a site működését...
10

Ádámot keresd az ügyben, ő az

Hidvégi Gábor · 2014. Május. 7. (Sze), 20.40
Ádámot keresd az ügyben, ő az illetékes.
15

Ha jól látom az API használat

virág · 2014. Május. 9. (P), 03.42
Ha jól látom az API használat pont nincs benne az ingyenes csomagban...érdekes. Nah, mindegy.
13

Re 5

Pepita · 2014. Május. 8. (Cs), 07.50
Kellően kitalált és kiírt szabályrendszerrel és megfelelő moderációval ez még kordában tartható lenne szerintem.
16

Ha PayPal API-ról megjelenik

Joó Ádám · 2014. Május. 14. (Sze), 21.18
Ha a PayPal API-ról megjelenik egy könyvajánló, azt te is rendben lévőnek találod, nem? Vagy a Google-éről vagy a Facebookéról. Mindig is egy szubjektív döntés lesz, hogy egy ilyen jellegű tartalom megjelenjen-e, és nem lehet éles határvonalakat húzni. A közösségnek kell eldöntenie, hogy mi fér még bele, és mi nem.