ugrás a tartalomhoz

microformats 2

inf · 2013. Nov. 11. (H), 18.37
A keresőbarát HTML(5)
 
1

Monománia

Hidvégi Gábor · 2013. Nov. 12. (K), 19.15
Nem igazán látom egyelőre az előnyét a mikroformátumoknak a mikroadatokkal szemben, ráadásul most két eszközünk van ugyanannak a problémának a megoldására. Ehhez két külön parsert kell írni, kétszer annyi munka, kétszer annyi tévedési lehetőség. A mikroformátumok száma emellett kb. százada a sémákénak.

Ha XML alapú lenne a web, ezeket az adatokat eleve strukturáltan lehetne megosztani a kliensekkel, nem kéne feltétlenül teleszemetelni velük a HTML-t, nem kéne külön parsert írni hozzájuk.
2

Nekem sokkal nehézkesebbnek

inf · 2013. Nov. 12. (K), 20.37
Nekem sokkal nehézkesebbnek tűnik a microdata, és szerintem nem vagyok egyedül.

<div itemprop="director" itemscope itemtype="http://schema.org/Person">
Valszeg nekem maradt ki egy óra XML tanulás közben, de ezt a sort nem tudom értelmezni, miért nincs semmi az itemscope után?

A microformats-ra azt írják, hogy a best practice-ekből merítenek inkább, minthogy kitalálnának valami nagyon elméleti rendszert, aztán azt próbálnák rákényszeríteni a fejlesztőkre.

Nekem mondjuk egyik megközelítéssel sincs bajom, a resource oriented architecture pl teljesen elméleti alapon lett levezetve, és tök logikus, és működik. A tervezési minták gyakorlati szempontok alapján születtek, és azok is ugyanolyan jól működnek.

Van egyébként egy csomó olyan eszköz, amivel gépileg feldolgozható HTML-t lehet csinálni: RDF, RDFa, WAI-ARIA, microdata, microformats, stb... Nem ástam bele magam jobban, nekem az XML-es adjunk meg mindent valami nagyon hosszú url-el megközelítés nem tetszik annyira. Bár a linkeknél és az űrlapoknál is url-t adunk meg, de ott valahogy úgy érzem, hogy van létjogosultsága, itt meg úgy, hogy nincsen. Ez valószínűleg ízlés kérdése lehet. Nekem a SOAP sem szimpatikus pont emiatt. Szeretek mindent a lehető legegyszerűbbre hagyni, és jelenleg nekem a microformats tűnik a legegyszerűbbnek ezek közül.
3

Valszeg nekem maradt ki egy

Joó Ádám · 2013. Nov. 12. (K), 23.50
Valszeg nekem maradt ki egy óra XML tanulás közben, de ezt a sort nem tudom értelmezni, miért nincs semmi az itemscope után?


Mert ez nem XML, hanem HTML: http://www.w3.org/TR/html5/infrastructure.html#boolean-attributes
4

Ohh így már világos.

inf · 2013. Nov. 13. (Sze), 00.39
Ohh így már világos.